Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal  odredio je pritvor do 30 dana okrivljenima za učešće u ubistvu Zorana Uskokovića, zvanog mali Skole 29. januara 2021. u Rakovici.

- Pritvor je prema okrivljenima N.Ž., M.K, A.D. i V.B. određen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

skole.jpg
Printscreen/Facebook Ubijeni Zoran Uskoković

Okrivljenom N.Ž., kako se navodi, na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo, dok se okrivljenima M.K., A.D., A.N. i V.B. na teret stavlja izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo.

 - Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Kako je Kurir pisao, kao organizator kriminalne grupe označen je Nikola Živanović (45), dok se za učešće u zločinu terete Miloš Krstić (38), Vladimir Babić (39), Aleksa Dimitrov (31), dok je Aleksandar Nikolić u bekstvu.

Osumnjičeni Babić je inače bivši muž manekenke Sandre Obradović. Javnosti je postao poznat kada ga je ona 2020. optužila za nasilje u porodici.

Kako naš izvor otkriva, uhapšeni Aleksa Dimitrov je fudbaler u jednom lokalnom beogradskom klubu.

Ubijeni Zoran Uskoković, inače je bio sin poznatog kriminalca iz devedesetih Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen 2020.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija KALINIĆ OTKRIO DETALJE JEZIVE LIKVIDACIJE SKOLETA! Čim je izašao iz blindiranih kola POTPISALI SU MU SMRTNU PRESUDU