Organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistvo Zorana Uskokovića (22), zvanog Mali Skole, navodno je naručio njegovu likvidaciju jer je bio ubeđen da sin poznatog kriminalca iz devedesetih stoji iza bombaških napada na njegov kafić, saznaje Kurira.

Podsetimo, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da se sumnja da je motiv ubistva koje se dogodilo 29. januara 2021. osveta.

Maskiran u starca

- Iako se sumnjalo da je Mali Skole, sin Zorana Uskokovića Skoleta koji je ubijen 2000. iz osvete zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental", ubijen zbog svog oca, operativne informacije ukazuju da je u pitanju nešto sasvim drugo. Naime, na kafić osumnjičenog organizatora kriminalne grupe Nikole Živanovića dvaput su u kratkom periodu bacane eksplozivne naprave. Navodno, on je posumnjao da iza bombaških napada stoji Uskoković mlađi i zbog toga je angažovao ostale osumnjičene - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, osim Živanovića, zbog sumnje da su počinili ubistvo uhapšeni su i Vladimir Babić, bivši suprug manekenke Sandre Obradović, zatim fudbaler lokalnog beogradskog kluba Aleksa Dimitrov, kao i Miloš Krstić koji se sumnjiči da je pucao u Uskokovića. Osumnjičeni Aleksandar Nikolić je u bekstvu.

Kako je saopšteno iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, svi osumnjičeni su se na salušanju branili ćutanjem.
- Oni se terete da su 29. januara 2021. godine uveče u Borskoj ulici u Rakovici ispred jednog diskonta ubili Uskokovića. Po nalogu Živanovića, Krstić je, kako ne bi izvazvao sumnju, na lice stavio silikonsku masku starijeg muškarca. Kretao se polako, blago pogureno i sa štapom u ruci kao starac i prišao je Uskokoviću u kojeg je iz neposredne blizine ispalio dva hica - saopšteno je iz tužilaštva.

Ostali osumnjičeni, kako se dodaje, imali su zadatak da nabave oružje, sakriju i unište tragove posle ubistva, a navodno je ključni dokaz protiv njih Skaj komunikacija.

Vozač u ustanovi

Inače, bivši muž maneknke, Vladimir Babić, kako je Kurir pisao, već je osuđivan i to zbog šverca kokaina. Bio je hapšen i 2016. zbog sumnje da je iz Amsterdama sa saradnicima u automobilu švercovao drogu vrednu oko 12 milona evra.
- Sud ga je tada kaznio sa pet godina i tri meseca zatvora i nedavno je odslužio kaznu. U međuvremenu, javnosti je postao poznat pošto ga je bivša supruga prijavila za nasilje. Tada je javno govorila o tome da je "on poznat i da ga se plaši" - podseća naš sagovornik.
Miloš Krstić, koji je osumnjičen da je direktni počinilac zločina, navodno je radio u jednoj privatnoj medicinskoj ustanovi kao vozač. Sestra ubijenog Uskokovića za medije je izjavila da poznaje uhapšene i da je organizator grupe priznao da je "greškom ubio njenog brata".