Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom i tom prilikom ga obavestio da su oteta deca iz Rumunije pronađena, budući da je ovaj slučaj, tokom prethodnih dana, zaokupljivao rumunsku javnost.

Naime, ministar Dačić je obavestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (54) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece takođe rumunske državljane starosti 11, 9 i 8 godina.

Pronađeni u "mercedesu"

Na osnovu kriminalističko-obaveštajnih informacija, ministar Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, zaustavila automobil "mercedes" sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece M.A. (54), kao i troje maloletne dece M.R.A. (8), M.A.A. (9) i M.R.A. (11).

WhatsApp Image 2024-10-17 at 17.32.25_3817e033.jpg
MUP Srbije 
WhatsApp Image 2024-10-17 at 17.32.33_0933e5a5.jpg
MUP Srbije 

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je inače, u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u našu zemlju.

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Screenshot 2024-10-15 212057.jpg
Printskrin Youtube 

Majci poslali uznemirujuću poruku

Podsećamo, kako je "Kurir" pisao, misterija se produbila nakon što je isplivao snimak dve sestre i jednog brata u kojem se obraćaju svojoj majci. 

- Ne želimo do idemo kod tebe, želimo da budemo sa ocem. Dobro smo, ali ne želimo da dođemo kod tebe, jer se ne osećamo prijatno sa tobom. Svi volimo tatu više, i ovi ljudi koji su sa nama će kontaktirati tatu da odemo kod njega - kaže najstarija devojčica u podeljenom video snimku.

Roditelji su već duže u ratu oko dece jer su oboje, i majka i otac, imali određene zabrane tokom postupka. Naime, ocu je bilo zabranjeno da im priđe bliže od 150 metara, a majci se sudi jer je deci pretila smrću. Nakon odluke suda, oba roditelja u sudski lišena prava.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju.

Ko je milioner čija su deca nestala

Njihov otac je osnivač kompanije koja se bavi proizvodnjom biodizela, ekoloških i biorazgradivih proizvoda za čišćenje. Trenutno poseduje još preduzeća u Rumuniji u različitim oblastima, dok je u prošlosti bio pokrovitelj fudbalskog kluba UTA Arad.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

Kurir TV NISU SVA NESTALA DECA I OTETA" Radenković o uvođenju "Amber alerta" u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME