Dečak ubica, koji je 3. maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, danas je svedočeći u postupku protiv roditelja, prema nezvaničnim informacijama, izjavio da je želeo da ga se druga deca plaše i dožive kao psihopatu.

Kako je Kurir pisao, dečak ubica izjavio je da je masakr pripremao nekoliko nedelja, kao i da je 1.maja očeve pištolje stavio u svoj ranac.

- Odgovarajuci na pitanja izjavio je da se osećao neprihvaćeno od svojih vršnjaka, kao i da je moguće da je želeo kod njih da izazove strah - kaze izvor Kurira.

ksota.jpg
Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook 

On podseća da je i kada je posle masakra u školi pozvao policiju rekao da je pucao u školi, a na pitanje zašto je to učinio, odgovorio je "ja sam psihopata".

- I tokom ispitivanja, na pitanje da li mu je neko rekao nekada da je psihopata, odgovorio je da jeste otac - dodaje sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, dečak je naveo i da su ga roditelji stalno pritiskali da mora da bude najbolji, ali i da se 3.maj sigurno nikada ne bi dogodio da otac nije imao oružje i vodio ga da iz njega puca u streljani.

Podsetimo, Vladimiru Kecmanoviću sudi se zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što je svoje oružje učinio lako dostupnim sinu, kao i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio ga da puca. Inače, dečak ubica je 3. maja prošle godine iz očevog pištolja ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole "Vladislav Ribnika" koju je i sam pohađao. On je danas iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od 3. maja 2023. godine doveden u Specijalni sud da svedoči u sudskom postupku protiv svog oca Vladimira i majke Miljane Kecmanović.

WhatsApp Image 2024-10-08 at 9.50.29 AM (2).jpeg
Zorana Jević 

Miljana Kecmanović se tereti zbog toga što je njen DNK pronađen na čauri pronađenoj u učionici posle masakra, a posle današnjeg ročišta ona je u pratnji advokata napustila zgradu Specijalnog suda u kojoj se današnje, kao i prethodno ročište održalo.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Blaži Markoviću rekli da ćerka nema pedigre za Ribnikar: Usledila ŠOK konverzacija sa direktorom