"Vrlo je čudno da je pre ulaska profesora geografije u učionicu 7/2 na otvorenim vratima učionice bilo pet zaposlenih u školi i niko nije ušao da pruži pomoć nastradaloj deci. Da li bi ta neka deca preživela da je neko ušao ranije ostaje da sud ceni", pita se advokatica Snežana Dunjić, inače zastupnica porodice Dukić koja se ovim rečima nakon održanog današnjeg ročišta oglasila za medije.

Parnični postupak protiv dečaka koji je počinio nezapamćeni masakr 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, održan je danas pred Višim sudom u Beogradu, kada se i ovog puta, kako smo već pisali, nije pojavila Dragana Tomić, razredni starešina VII-2 u čijem odeljenju je maloletni ubica počinio krvavi pir, a koja je u sud pozivana više puta.

Kurir Advokatica Snežana Dunjić o razrednoj koja se nije pojavila na ročištu

Advokat Snežana Dunjić upitala je odmah na početku da li je razredna pozvana, na šta je sudija odgovorila da se Dragana Tomić sudu javila da ne može da dođe i da je dostavila dva izveštaja lekara specijaliste. Povodom ovoga, posle održanog ročišta, advokat Snežana Dunjić rekla je da je od krucijalne važnosti da svedoči razredni starešina VII-2, odeljenja koje je, prema onome što smo do sada saznali sa održanih ročišta, bilo meta maloletnog ubica.

- Vrlo je važno da razredna odeljenja 7/2 bude saslušana. Obratila se sudu i tražila da se njen iskaz koji je dala u drugoj parnici prihvati kao njen iskaz u ovom postupku, međutim imamo naša pitanja i okolnosti koje nas interesuju, a njeni odgovori su potpuno drugačiji. Ne znamo zašto izbegava da se pojavi. Pre svega mislim na okolnost na naše tvrdnje da je dva puta bila na otvorenim vratima učionice 7/2 pre nego što je ušao profesor geografije i nije ušla da pruži pomoć svojim đacima. Na te oloknosti moramo da dobijemo odgovore, spremili smo niz pitanja i zato insistiramo da se pojavi pred sudom u ovoj parnici - rekla je advokat Dunjić nakon održanog suđenja.

Inače, kako je objasnila Dunjić, određeni svedoci se nisu odazvali, od nekih se i odustalo, ali prema njenim rečima, očekuje se svedočenje razredne.

Sledeće ročište je početkom decembra, a podsećanja radi, parnični postupak pokrenut je protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, njihovog sina, kao i protiv države i škole u kojoj je maloletni ubica počinio nezapamćeni masakr, a po tužbi članova porodice Dukić. Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljenu duševnu bol usled smrti bliskog lica i usled pretrpljenog straha.

Pored ovog parničnog postupka vode se još četiri, po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

Inače, pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljane u kojoj je dečak ubica učio da puca, dok je, maloletni ubica krivično neodgovoran iz razloga što u trenutku masakra nije imao navršenih 14 godina.