Kragujevačka policija privela je petoricu maloletnih huligana koji su napali i maltretirali učenike iz Crne Gore.

Tim povodom oglasila se Policijska uprava koja navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, brzom akcijom, priveli trojicu sedamnaestogodišnjaka, jednog šesnaestogodišnjaka i jednog četrnaestogodišnjaka, neposredno nakon što su, kako se sumnja, učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru.

Oni se sumnjiče da su juče u centru Kragujevca gurali šestoricu učenika iz Crne Gore koji su bili na ekskurziji u ovom gradu i tražili im da skinu dukserice sa obeležjima jednog srpskog fudbalskog kluba. Policajci koji su stalno prisutni u centru grada brzo su reagovali i sprečili da dođe do većih incidenata.

O događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, a petorica osumnjičenih su u skraćenom postupku privedeni sudiji za prekršaje, navodi se u saopštenju PU Kragujevac. Podsetimo, maloletni huligani su, nastupajući kao deo navijačke grupe "Crveni đavoli", na ulici maltretirali crnogorske srednjoškolce, koji su bili na ekskurziji u Kragujevcu i primorali ih da skinu dukseve sa obeležjima "Delija".

Policija je brzo reagovala i osigurala bezbedan dalji boravak đaka iz Crne Gore u ovom gradu. Sinoć su članovi uprave FK Radnički 1923, na čelu sa generalnim direktorom Igorom Konatarom, posetili crnogorske učenike, pružili im podršku posle neprijatnosti sa lokalnim navijačima, a kao znak pažnje i gostoprimstva, deci su uručeni dresovi kluba i prigodni pokloni. Gosti, učenici i nastavnici, izrazili su veliku zahvalnost upravi Radničkog na ovom gestu, a pohvale su upućene i kragujevačkoj policiji koja je brzo i profesionalno reagovala, osiguravši bezbednost đaka i profesora i omogućila miran nastavak ekskurzije.