Pred Višim sudom u Vranju završen je glavni pretres po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju, podignutoj protiv optužene A. S. iz Predejana, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja izazivanjem saobraćajne nesreće koja se dogodila 29. januara 2022. godine, na državnom putu Vladičin Han – Leskovac, na izlasku iz tunela „Manajle“, u kojoj su smrtno stradale dve ženske osobe, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Prema navodima tužilaštva od strane javnog tužioca je predložena kazna zatvora u trajanju od 8 godina. Objavljivanje presude je zakazano za 25. oktobar u 15 časova.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se u ranim jutarnjim satima na izlazu iz tunela Manajle, usled sletanja vozila marke "golf 5", sa mosta u Južnu Moravu. U "golfu" su se nalazile četiri devojke starosti oko 20 godina. Nesreća se dogodila oko 4 časa u subotu na putu između Predejana i Vladičinog Hana. Vozilom je upravljala A.S. koja je tada lakše povređena, K.M. je takođe bila sa povredama, a dve devojke su nastradale. Telo nesrećne A.M, nađeno je i izvučeno iz Južne Morave 800- 900 metara nizvodno, na udaljenosti od mesta nesreće. Telo nastradale K. P. (20) je pronađeno tri dana kasnije.

Kurir.rs/T.S.