Branioci Nikole Kačarevića, supruga starlete Tamare Đurić koji je optužen da je kao pripadnik takozvanog vračarskog klana, koji su predvodili odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, učestvovao u ubistvu Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće u oktobru 2020. i za to dobio 6.000 evra, ponudili su danas kao jemstvo iznos veći od pola miliona evra u zamenu za njegovo puštanje na slobodu.

- Uz jemstvo koje smo već ponudili, nudimo i dodatnih 186.000 evra i to u nekretnini čiji je vlasnik Kačarevićev prijatelj. Uz jemstvo koje smo ranije ponudili, iznos sada prevazilazi 500.000 evra. Uz jemstvo, predlažemo i da mu bude stavljena mera zabrane napuštanja stana - rekao je advokat Goran Karadarević.

nikola-kacarevic.jpg
Antonio Ahel/ATAImages Nikola Kačarević

Branilac Nikole Kačarevića naveo je i da on nema nameru da beži, da mu je porodica u Beogradu.

- Navodi se da je za 6.000 evra učestvovao u izvršenju krivičnog dela, a iznos koji nudi za jemstvo je skoro 100 puta veći. Oduzeti su mu imovina i satovi u vrednosti od preko 30.000 evra. Kada je ušao u pritvor njegovo dete je imalo 19 meseci, sada ima skoro četiri godine, teško podnosi da viđa oca tamo gde se nalazio - dodao je Karadarević, ali je sudija Svetlana Aleksić navela da će odluka o eventualnoj zameni pritovora blažom merom, biti saopštena na narednom suđenju.

Advokat Saša Milovanović, koji takođe brani Kačarevića, ponovo je predložio da sud optuženom vrati sat koji nije u njegovom vlasništvu, a koji je oduzet prilikom pretresa stana u kom je živeo u trenutku hapšenja.

- Jedan oduzet sat je vlasništvo njegove supruge, to je zvanično i legalno kupljen sat - rekao je advokat Milovanović navodeći da oduzeti satovi od Kačarevića nemaju nikakve veze sa izvršenjem krivičnog dela.

Podsetimo, na jednom od prethodnih suđenja, Kačarević se javio za reč i traži da se vrati sat njegove supruge jer ona insistira na tome "da joj vrati sat ili kupi novi".

- Onda je bolje da joj kupite novi - odgovorila mu je sudija Svetlana Aleksić tada.

Na suđenju takozvanoj vračarskoj grupi danas je svedočio advokat Arsenije Stefanović, koji je ranjem 1. februara 2021. On je naveo da optužene za pokušaj ubistva ne poznaje i da je sedeo u kolima ispred kuće kada je osetio da ga je "nešto pecnulo" u nogu. Kako je naveo, sam je podvezao ranu i pozvao Hitnu pomoć.

- Ja sam advokat. Došao sam kući i parkirao se. Nešto mi je stiglo na telefon, neki video klip i gledao sam, kada sam osetio da mi se trese automobil. Pomislio sam da je neki kvar, a onda sam osetio da me nešto pecnulo - rekao je advokat Stefanović navodeći da nije očekivao da tako nešto može da mu se dogodi.

- Da sam očekivao tako nešto, bacio bih se i pokušao da spasim život. Bio sam u šoku, kao zona sumraka. Nisam mogao da verujem da mi se dešava tako nešto. Ne mogu da se setim svakog detalja, ali znate šta, mene su meci pogodili u nogu, mogli su i u jetru - naveo je advokat koji je ranjen u napadu i dodao šta je pomislio kada je video rupu na trenerci i krv na nozi:

- Hoćete iskreno da vam kažem, pomislio sam "da li je ovo moguće, ovo nije realnost". To je bilo usred dana, bilo je puno ljudi okolo. Podigao sam glavu i video siluetu okrenutu leđima kako odlazi - naveo je on i dodao se ne pridružuje krivičnom gonjenju jer "država već goni optužene".

Na sledeće suđenje zakazano za 5. novembar su ponovo pozvani Miloš Nilović i Andrija Zarić, koji se nisu pojavili na današnjem ročištu, kao i još nekoliko svedoka.