Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara uhapšen je danas u Barseloni u Španiji! Nikola Vušović, vođa "vračarske grupe" se od 2022. godine nalazi na međunarodnoj Interoplovoj poternici, a prema navodima optužnice, on je blisko sarađivao sa odbeglim vođom "kavačkog klana" na čijem čelu je Radojem Zvicerom

Pa da podsetimo, kako smo ranije izveštavali klan sa Vračara kojim je upravljao Nikola Vušović, funkcionisao je kao firma u kojoj je svako znao svoje zaduženje. Imali su egzekutore, računovođe, blagajnike i logističare.

- Za surove likvidacije angažovali su uglavnom sitnije kriminalce željne dokazivanja. U novembru 2022. u specijalnoj akciji MUP Srbije uhapšeno je 16 pripadnika kriminalne grupe Džonija sa Vračara, inače beogradska ispostava kavačkog klana, a Tužilaštvo za organizovani kriminal njih 38 tereti za tri teška ubistva, i pet u pokušaju - podseća izvor.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv pripadnika "vračarskog klana" koji je dejstvovao u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda i na podmukao način lišili života sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića, dok su i pokušali su da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Danas je u Specijalnom sudu u Beogradu, podsetimo, održano ročišta "vračarskoj grupi" koja se tereti za tri brutalne likvidacije i pet pokušaja ubistava, gde je advokat Advokat Nikola Nikolić, koji zastupa Vušovića rekao da njegov klijent namerava da se preda srpskom pravosuđu, ali "pod svojim uslovima". 

- Predlažem da se Nikoli Vušoviću ukinu pritvor i poternica, da bi mogao da prisupi u sud. On je spreman da dođe i učestvuje u ovom postupku, ali pod uslovima koje sam naveo - izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu advokat Nikola Nikolić.

Tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, usprotivio se ovim predlozima, a sudsko veće je posle pauze saopštilo da je prihvatilo predloge trojice optuženih i odlučilo da im ukine pritvor.

- Nikoli Vukojeviću izrečena je mera zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Srbije, uz obavezu da se redovno javlja nadležnoj policijskoj stanici Vračar. Ista mera je izrečena i Jovanu Bošnjaku i optuženom Stevanu Mandariću - saopštila je sudija Svetlana Aleksić i odbila predlog advokata.

 BONUS VIDEO

Kurir VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA NUDIO ZVICERU POMIRENJE, A EVO ŠTA JE BIO NJEGOV ODGOVOR! Ubice sa Cetinja planirale da usmrte 4 osobe?!