Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, inače vođa "vračarskog klana", uhapšen juče u Barseloni a, kako se saznaje, kod sebe je imao lažna dokumenta.

Sa Vušovićem je uhapšena i njegova nevenčana supruga.

Nikola Vušović je blizak saradnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i "srpska veza" crnogorskog "kavačkog klana".

Uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po Interpolovoj poternici Srbije.

- Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici - izjavio je ministar Ivica Dačić.

Nakon vesti da je Džoni sa Vračara, koji je optužen da je sa Radojem Zvicerom organizovao kriminalnu grupu, takozvani "vračarski klan" kom se sudi za tri ubistva i pet pokušaja ubistava, uhapšen u Barseloni, za Kurir se oglasio njegov advokat, međutim, kako je i sam rekao, u ovom momentu nije u mogućnosti da da više informacija.

untitled1253.jpg
Printscreen 

- U ovom trenutku ne možemo da damo bilo kakvu informaciju, nemamo dalje komentare - rekao je za Kurir kratko Luka Nikolić, advokat Nikole Vušovića.

Podsećanja radi, Vušović koji je označen kao vođa vračarske grupe uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici. A tim povodom oglasio se ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

Kako smo ranije pisali, advokat Nikola Nikolić, jedan od branilaca Nikole Vušovića izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da njegov klijent namerava da se preda srpskom pravosuđu, ali "pod svojim uslovima"!

O Vuševiću mediji inače bruje godinama unazad, označen je i kao bliski saradnik odbeglog Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana. Inače, za Vušovićem je poternica raspisana 2022. godine, da bi konačno pao u Barseloni.

- Vušović se prvi put u žiži javnosti našao 2010. godine, kada je uhapšen zajedno sa ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi - podseća izvor i dodaje da su se tada sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv, a takođe se već tada sumnjalo da su učestvovali i u pokušajima ubistava.

Kurir.rs/Blic

Sa Vušovićem je uhapšena i njegova nevenčana supruga Milena Lakić.

Blic preporučuje

Nikola Vušović je blizak saradnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i "srpska veza" crnogorskog "kavačkog klana".

Uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po Interpolovoj poternici Srbije.

Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici - izjavio je ministar Ivica Dačić.

Kako je "Blic" pisao, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegovi najbliži saradnici Nikola Vušović i D. J. planirali su ubistvo Veselina Milića, načelnika beogradske policije i savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića.