Danas je u Barseloni uhapšen državljanin Republike Srbije Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, koji se potražuje na međunarodnom nivou od strane više evropskih država, kao i od strane organa za sprovođenje zakona Crne Gore - NCB Interpol-a Podgorica, saopštila je crnogorska policija.

- Naime, slobode je lišen N.V. (34) iz Beograda za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu poternicu zbog obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo ubistvo u pokušaju putem ohrabrivanja - navodi se u saopštenju i dodaje:

Sledi nastavak komunikacije NCB Interpol-a Madrid i NCB Interpol-a Podgorica putem INTERPOL-ovog kanala komunikacije I24/7, u delu razmene ekstradicione dokumentacije i molbe za izručenje ovog lica Crnoj Gori, imajući u vidu da je za ovim licem, članom organizovane kriminalne grupe, raspisano više međunarodnih poternica, odnosno poternica više država, a protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv R.Z., i koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori.

nikolavusovichapsenjedroga.jpg
Privatna Arhiva, Printscreen MUP Srbije 

Osumnjičen za tri ubistva i četiri pokušaja

Podsećamo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u koordinisanoj akciji policija Španije, Srbije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i R. Srpske, kao i predstavnicima EUROPOL-a, u Barseloni uhapšen Nikola Vušović, organizator OKG “Vračarci”.

Nikola Vušović je osumnjičen u Republici Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zv. Runjo (1989), Lazarom Vukičevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987).

- Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU - izjavio je Dačić.

Kurir.rs/Vijesti/ Prenal: M.S.

 BONUS VIDEO

Kurir teleivizija "MOGUĆE DA ĆE SE MILJKOVIĆ POJAVITI KAO SVEDOK NA SUĐENJU VRAČARSKOJ GRUPI!" Advokat o vezi Vračaraca sa Miljkovićem i Belivukom