Nezamislivo je na šta je jedna majka spremna da zaštiti svoje živo, ali i mrtvo dete. Ovonedeljna gošća emisije "Cna hronika" na Kurir televiziji je svoj život posvetila svojim sinovima, drugi deo života je posvetila štiteći svoje mrtvo dete, ali i tuđu decu, da ne nastradaju kao njeno sa 11 godina.

Filip je nađen mrtav 13. februara 2002. na Dunavskom keju na Karaburmi, dva dana posle nestanka, sa malom rupom od metka na čelu. Okolo je bio utaban krug u šikari, a nađeni su i satanistički znaci, krst okrenut naopako, sveće sa fitiljima nadole i hleb ukopan u zemlju.

20241020-CRNA-HRONIKA.00_02_19_20.Still001.jpg
Kurir Televizija 

Zbog čvrste odluke da raskrinka satansticku sektu trpela je torturu lažnih optužbi i zatvora. Za Kurir televiziju, svoju ispovest ispričala je specijalista neuropsihijatrije, doktor Mirjana Tomović.

- Vraćao se kući posle treninga oko 10, pola 11, bio je izuzetno precizan sa vremenom. Tog dana nakon što se kući nije pojavio ni sat vremena kasnije, alarmirala sam sve ukućane da njega nema. Tražili smo ga po bolnicama i tučama u gradu. Pronađen je igrom slučaja, slučajni prolaznik ga je našao kod Ada Huje na Karaburmi - ispričala je Tomović o početku pakla sa kojim se nosila godinama.

Ona je objasnila da su sve priče koje su nadležni govorili njima kao uzrok za smrt njihovog malog sina zvučale krajnje nelogično:

- Navodno se ubio sam, navodno je hodao pucajući sebi u čelo, nema čaura ali kažu da je to "svraka odnela", što je izuzetno sumnjiva priča. Kasnije sam saznala da su me primali na razgovore samo zato što su mislili da sam majka u teškom stanju. 

Ipak, ona je uspela da sazna bar deo istine o tom tragičnom danu:

Kurir televizija Majka čije je dete ubila sekta: Rođaka ga je naterala, a onda je samu sebe odala

- Rekonstrukcijom smo saznali da je on bio presreten blizu naše kuće, udaren u potiljak, oni su ga pokupili i stavili u neki kombi. Bio je u nesvesti par sati i kada su videli da se ne budi oni su izmontirali samoubistvo. Stavili su mu pištolj u ruku i pucali mu između obrva. Iskrvario je.

Ona kaže da je obdukcijom utvrđeno da je njegovo telo premeštano, a onda je objasnila da cela ova istraga ne bi ni bila moguća, da rođaka koja je odgovorna za sve ovo nije slučajno odala svoje postupke:

-  Nikada sve ovo ne bi saznali da osoba koja je na njega vršila pritisak da se pridruži sekti, inače rođaka u familiji, je rekla "kako mrtav, on je trebao da bude samo ranjen". Hteli su da ga uplaše jer je pretio da će reći mami da mu smetaju, da ga zovu telefonom i čekaju ispred škole.

Tomović ističe i da su pripadnici sekte napravili veliki propust, jer su njenom levorukom sinu pištolj stavili u desnu ruku, a rekla je i da su obdukcioni nalaz čekali tri godine. Ovo neažurno razviće srceparajućeg ubistva naterao je ovu majku da preuzme drastične mere:

- Kada sam shvatila šta se sve dešava, prestala sam da pritiskam nadležne jer sam shvatila da i njih pritiskaju, i unajmila privatnog detektiva. Jedan kolega mi je prišao i naterao me da obećam da nikome neću reći, pa mi priznao da ono što su napisali u izveštaju nije istina i da je on mrtav premeštan.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

kurir televizija Autorka romana o sektama: Iza Nju Ejdža krije se satanizam