Policija je uhapsila četvoricu od petorice osumnjičenih za ubistvo Zorana Uskokovića (22) zvanog Mali Skole koje se dogodilo 29. januara 2021. godine, dvadesetak metara od ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Beogradu. Stigao je odgovor ko je ubio Malog Skoleta, ali i dalje nije poznato zbog čega, a jedan detalj sa lica mesta i dalje je ostao neobjašnjen.

Zbog ubistva Malog Skoleta uhapšeni su Nikola Živanović (45) koga je policija označila kao vođu kriminalne grupe i organizatora ubistva, Miloš Krstić (38), za koga se sumnja da je direktni izvršilac, Aleksa Dimitrov (31) i Vladimir Babić (39) koji su članovi grupe, a traga se za Aleksandrom Nikolićem koji je u bekstvu.

Screenshot 2024-10-15 225229.jpg
MUP Srbija 


U hapšenju osumnjičenih za Skoletovo ubistvo učestvovao je i Evropol, koji je saopštio da je jedan od osumnjičenih plaćeni ubica kojeg je angažovala kriminalna grupa, te da je oružje za ovaj zločin specijalno doneto u Srbiju za tu namenu. Značajnu ulogu u pronalasku osumnjičenih imala je nekada zaštićena aplikacija za komunikaciju Skaj, preko koje su dogovarali detalje zločina.

Više o ovom slučaju pričali su gosti vikend specijala "Pulsa Srbije" Jelena Spasić, novinarka Kurira, Aleksandar Mandić, autor knjige o Arkanu i Vladan Dinić, novinar i publicista.

Dinić je analizirao samo ubistvo, pa je izneo tvrdnju da se ne radi o misteriji:

- Taj slučaj je najavljen kao misterija, a uopšte to nije, ubistvo u Beogradu, sačekuše, bombe, su naša svakodnevnica. Od 2000. godine, 176 slučaja je ubistva na ulicama Beograda. Interesantno je ubistvo i njegovog oca, to je bila najveća trka po svim brdima u našem gradu, sve dok ga nije dočekala zolja. Tada je bila misterija, jer je njegov stan demoliran i policija nije znala ko ga je jurio. Mali Skole je ubijen u obračunu dve bande, da ne ulazim u istražne radnje. 

Spasić je rekla da je motiv ubistva osveta:

- Naše Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je motiv za ubistva Malog Skoleta bila osveta i da smo u prvom momentu mislili da je osveta u odnosu na oca, međutim, prema nekim informacijama iz istrage u pitanju je nešto sasvim drugo, a to je da je organizator kriminalne grupe navodno sumnjao da Mali Skoleta stoji iza dva bombaška napada na njegov lokal i da je zbog toga naložio njegovo ubistvo.

Kurir televizija Analiza ubistva Malog Skoleta: Zašto se ubicao sagao ka telu nakon likvidacije?

Spasić je prokomentarisala momenat kada se ubica, nakon pucnjave, sagnuo i uzeo nešto sa tela žrtve:

- Nisam sigurna da li je uzeo nešto, ali moguće da je to bio mobilni telefon ili možda čaure kako bi teže bili otkriveni.

U intervjuu oca Malog Skoleta, on je tvrdio da nema veza sa ubistvom Arkana, te da je pozvao porodice Ražnatović i Mandić i objasnio da nema nikakve veze satim, pa je Mandić demantovao te tvrdnje:

- To nije istina, on se nikada nije javio, niti je pozvao našu porodicu, on je gledao da kupi vreme, ali se nije javio. Samo je dao onu najveću čitulju, zna se iz koje kuhinje to ide, da je on dobio zeleno svetlo od nekoga i on je mogao to da izgura i kratko je trajao, kao i svi, niko se tu nije dugo zadržao. 

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

kurir televizija "ARKAN JE PEGLOM NAGRDIO LICE ŽENI S KOJOM JE ŽIVEO U ŠVEDSKOJ!" Bivši obaveštajac otkrio NEPOZNATE DETALJE o Željku Ražnatoviću!