Rumunski državljanin, A.M., uhapšen je u Nišu nakon što je neovlašćeno uzeo svoje troje maloletne dece, koja su se nalazila pod starateljstvom države. Srpska policija ga je privela, a deca su ubrzo vraćena u Rumuniju. Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, kako u Srbiji, tako i u Rumuniji. Naša novinarka Emilija Andrejević u jutarnjem programu donela je najnovije informacije o ovom događaju.

124.jpg
YouTube/ Opinia Timisoarei 

Deca, uzrasta 8, 9 i 11 godina, našla su se u centru borbe za starateljstvo koja traje već mesecima u Rumuniji. Kako je izvestila naša novinarka Emilija Andrejević, rumunski mediji prenose da su deca više puta izjavila da su trpela nasilje od majke, te im je dodeljen staratelj, a otac, poznati rumunski milioner A.M., imao je zabranu prilaska deci na udaljenosti od 150 metara.

Međutim, situacija je kulminirala kada je 14. oktobra dadilja, koja je bila zadužena za decu, prijavila njihov nestanak. A.M. je prijavio nestanak dece, ali samo tri dana kasnije, srpska policija ih je pronašla u Nišu zajedno sa njim.

- Nestanak je bio prijavljen policiji i otac A.M.j e navodno sarađivao sa vlastima. Međutim, samo tri dana kasnije, srpska policija je pronašla decu sa njim u Nišu. Očigledno je da je A.M.unapred isplanirao sve detalje otmice, jer su kod njega pronađeni različiti mobilni telefoni i SIM kartice, što je značajno otežalo lociranje - rekla je. 

366438_241021.00_14_49_20.Still003.jpg
Kurir Televizija 

Kako je Emilija izvestila, prema svedocima koji su radili u blizini mesta gde je A.M. uhapšen, auto u kojem su bili parkiran je oko dvadesetak minuta pre nego što je policija stigla na lice mesta. 

- A.M. se opirao hapšenju i pokušao je da se suprotstavi policiji, ali nije uspeo. Deca su ga dozivala, uzvikujući ‘tata, tata’, što je dodatno zakomplikovalo situaciju i otvorilo pitanje o tome kakav odnos imaju sa njim. - navela je Emilija.

Deca su odmah nakon pronalaska prebačena u Rumuniju, gde su vraćena pod starateljstvo dadilje kod koje su boravila. A.M.je zadržan u pritvoru na 24 sata, a nadležni centar za socijalni rad u Rumuniji potvrdio je da su deca sada dobro.

- Važno je naglasiti da su deca sada na sigurnom i pod starateljstvom, što je ključno u ovoj situaciji - istakla je Emilija u svom izveštaju.

Kurir televizija Novinarka Emilija Andrejević otkriva nove detalje hapšenja rumunskog milionera

Ono što dodatno komplikuje ovaj slučaj jesu nezvanični navodi iz rumunskih tabloida koji ukazuju na to da je A.M.već mesecima planirao otmicu, a da je Srbija bila samo privremena destinacija na putu ka Rusiji, gde je planirao da se sakrije sa decom. Ivica Dačić, srpski ministar spoljnih poslova, potvrdio je da postoje indicije da je A.M.više puta boravio u Srbiji u poslednjih nekoliko meseci, što ukazuje na pažljivo isplaniranu operaciju.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija MAJKA I OTETA ĆERKA SE NAŠLE POSLE 40 GODINA! Gosti jutarnjeg programa analiziraju: Postojala je kriminalna grupa u porodilištu