Nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću, optuženom za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u selima Dubona i Malo Orašje.

Predviđeno je saslušanje pojedinih oštećenih, svedoka i veštaka, a više detalja za "Puls Srbije" na Kurir televiziji iznela je novinarka Slađana Nedeljković.

Kurir televizija Nedeljković o saslušanju oštećene u masakru u okolini Mladenovca

- Ispitano je sedam svedoka na današnjem ročištu, a među njima je bila Andrijana Mitrović, oštećena u ovom postupku kojoj je tokom kobnog dana Uroš Blažić pucao u leđa. Naime, ona je do detalja opisala da je bila u školskom dvorištu sa najboljom drugaricom kada su čuli pucnje, a jedan od kasnije ubijenih mladića, mislio je da se radi o nekoj proslavi, u tom trenutku su krenuli ka drugom delu školskog dvorišta gde ih je na samoj kapiiji sačekao Uroš Blažić koji je rekao "ruke u vis", kako je ona objasnila, i u tom trenutku osuo rafalnu paljbu na njih. Kako kaže, ona je tada pala na pod i pravila se mrtva. U određenom trenutku ostala je bez svesti, a jedino čega se seća jeste trenutak kada su je prevozili do bolnice - započela je Nedeljković, pa nastavila:

- Pored nje, za sudsku govornicu stao je i Urošev deda na čijem je imanju uhapšen Uroš, a koji je rekao da nikada nije govorio sa Uroševim ocem o oružju i da mu to nije poznato. Naredno ročište zakazano je za 28. oktobar kada se očekuje da će se pojaviti veštaci koji nisu prisustvovali na današnjem ročištu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Advokatica otkriva šta možemo očekivati u nastavku suđenja Urošu Blažiću