Crnogorski državljanin Aleksandar Jokanović (30) poginuo je 13. oktobra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći zajedno sa devojkom, našom državljankom Tamarom Lapadatović (35) u Njujorku u Americi. Porodica i prijatelji danima se opraštaju od njega čituljama koje su osvanule u jednim crnogorskim dnevnim novinama. 

Nesreća se, podsetimo, dogodila u nedelju 13. oktobra oko 4.40 sati kada su se motorom sudarili sa džipom "tojota rav 4" u blizini 3. avenije na Menhetnu. Jokanović je, kako su preneli američki mediji, vozio dvotočkaš, dok je Tamara bila iza njega. Nakon sudara pali su sa motora i završili su jedno pored drugog nasred raskrsnice. Od zadobijenih povreda su preminuli na licu mesta, a vozač džipa transportovan je u lokalnu bolnicu. Na jednom globalnom sajtu prikupljen je novac za transport njihovih posmrtnih ostataka i oni su danas sahranjeni. 

tamara_lapadatovic_1709651131_3317116570768180089_671606468.jpg
Instagram/tamara_lapadatovic Poginula Tamara Lapadatović

- Evo te dočekasmo Aco naš... Previše toga je ostalo nedorečeno, a pričaću sa tobom, sunce moje milo. Jednom ću ti pričati kako je u mom dvorištu padala kiša i dok je svuda sijalo sunce. Nikad niko nije ostao imun na tvoju pojavu, dobrotu i osmeh. Ni u najluđem snu nisam mogla da naslutim da ću da te ispratim tamo odakle te više neću dočekati nikad. Umesto da slavimo dočekivanja i pratnje sa svakom tvojom novom pobedom u ovom životu kao i do sad. Pratim te tamo gd‌e ćeš ti dočekati sve nas kad za to dođe vreme. Do tada ćeš mi nedostajati više nego što će to reči ikad moći da opišu i objasne... Budi mi dobro i u miru - piše u prvom dleu jedne od mnogobrojnih čitulja, u kojoj se dalje navodi:

- A mi? Mi ćemo da živimo svaki dan sa tobom uz nas dok koračamo kroz ovaj nepravedni i surovi svet, svi zajedno ruku pod ruku sa tobom u našim srcima. A ti nas čuvaj, i ne zaboravi ponekad da navratiš u snovima makar da se samo nasmeješ. Najdivniji, najmiliji, najbolji, najljepši moj Aco. Uvek si bio poseban i pratićemo tvoj sjaj u beskraju. Počivaj u miru, anđele, u zagrljaju svoje majkice. Hvala ti što si bio deo mog života i što ćeš to i zauvijek ostati. Volim te i voljeću te beskrajno. Ti si razlog zbog kog i dalje verujem da još uvek u ovom okrutnom svetu postoje dobri ljudi. Milo moje, najmilije, do sledećeg susreta i zagljaja zbogom. 

Zatim su usledile mnogobrojne čitulje, gde su inače objavljene fotografije na kojima se poginuli mladić smeje.

Porodica i prijatelje opraštaju se u čituljama od Aleksandra Jokanovića koji je poginuo u Njujorku
Društvene Mreže Tamara nekoliko dana pre nego što su nastradali objavila dečka Aleksandra i njihovog psa kako uživaju

 - Neke su stvari suviše bolne i svete. Neke su uspomene suviše lične. Neke su tuge veće od svih drugih. U srcu si na sigurnom - piše u jednoj, dok se u drugoj navodi:

- Teško je oprostiti se od tebe, dobri naš. Teško, i boli. Ponosni smo što si deo naše porodice, prijatelj, kum, brat. Mirno spavaj, večno nasmejani dečače velikog srca. Volimo te.

"Bio si čovek velikog srca. Sa ljubavlju i poštovanjem čuvaćemo uspomenu na tebe. Počivaj u miru.", piše u jednoj od čitulja, dok druga glasi:

- Imali smo tu privilegiju da odrastemo zajedno i budemo najbolji drugovi. Hvala ti za svaki savet i svaki trenutak proveden sa tobom. Takvi kao ti se više ne rađaju. Počivaj u miru, anđele naš - navode prijatelji.