Nešto više od tri meseca prošlo je od velikog zločina koji je pogodio ne samo okolinu Loznice, već celu našu zemlju. Porodica ubijenog policajca Nikole Krsmanovića (34) iz sela Draginac kod Loznice, čuva ga od zaborava, pa svakog dana, a najpre tog 18. u mesecu, sećaju se Nikole sa tugom i bolom.

- Prolaze nekako meseci, ali dani... Svaki novi dan je kao rana, svaki nam počinje i završava se bolom. Znam uvek će boleti, jer ćeš nam zauvek biti u našim srcima.. Sokole moj, živiš - napisali su Nikolini najbliži tri meseca nakon što ga je na kontrolnom punktu u Loznici tog 18. jula, nedaleko od kafane "Loznička noć", usmrtio kriminalac Faton Hajrizi.

viber_slika_2024-10-21_16-32-15-256.jpg
Društvene Mreže Sećanje na Nikolu

Potresni video objavljen u okviru manifestacije "Oktobarski dani" kojom se obeležava sećanje na žrtve fašističkog terora, kada je u mestu odakle je Nikola, streljano više od 3000 ljudi, a učenica osnovne škole, inače sestričina heroja Nikole Krsmanovića, otpevala je pesmu "Junaci sa Košara" u čast svog strica Nikole.

Na objavljenom video snimku vidi se devojčica dok peva i grli sliku ubijenog heroja, a u opisu objave piše kratko: "Ne da tebe tvoja sestričina".

U komentarima ispod ređali su se potresne reči:

- I kamen bi zaplakao... Dušmani za trag im se ne znalo oduzeše život jednom mladom momku... Koja je to bol njegove majke, oca, sestre i svih ostalih, ovaj momak je oličenje mladosti srpskog naroda... - samo su neki od komentara.

Nikola Krsmanović (34) je bio policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u je radio od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije. Podsećanja radi, Nikola Krsmanović je ubijen prilikom zaustavljanja vozila tutinskih registarskih tablica, u kom je bio Faton Hajrizi, čovek koji je imao debeli dosije. Tom prilikom višestruki ubica ranio je i Nikolinog starijeg kolegu Vjekoslava Ilića (50), a potom se dao u bekstvo. Posle nekoliko sati, Hajrizi je pronađen i ubijen od strane srpskih specijalaca, s obzirom na to da im se suprotstavio.