Vozač M. M. (34) koji je sinoć, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola na uglu Ulica Jurija Gagarina i Vlade Vukasovića prošao kroz crveno svetlo na semaforu, potom udario u drugi automobil i pokosio dečaka A.K. (10) koji se na biciklu nalazio na pešačkom ostrvu, kako saznaje Kurir, biće saslušan sutra u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

- Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je doneto rešenje o zadržavanju okrivljenog M.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Okrivljeni će sutra biti saslušan od strane javnog tužioca na sve okolnosti - rečeno je za Kurir. 

Inače, naš zakon propisuje u ovom slučaju kaznu zatvora od jedne do osam godina, ali samo ukoliko se učesnik u saobraćaju ne pridržava propisa i ukoliko time ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ili telo ljudi, pa usled toga nastupi teška telesna povreda nekog lica. Međutim, ukoliko nastupi smrt lica, kazna je od dve do 12 godina.

Podsećanja radi, povređenog dečaka je sinoć oko 20. 30 časova udario vozač "audija" kada je najpre prošao na crveno svetlo, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u drugo vozilo, a potom udario i oborio dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora. 

U automobilu marke "audi" pored vozača i suvozača, na zadnjem sedištu nalazilo se još putnika, međutim, nakon izazivanja stravične nesreće, svi su pešaka pobegli sa lica mesta, a vozilo su ostavili nasred ulice, nedaleko od mesta na kom je povređeno dete ležalo.

Brzom reakcijom policije, vozač i suvozač "audija" privedeni su u policijsku stanicu, kada je ustanovljeno da je vozač bio pod dejstvom alkohola, a izmereno mu je 1,33 promila.