Državljanin Srbije Marko Mihajlović (29) nastradao je pre godinu dana nakon što je prvo pretučen nasred ulice u Limasolu na Kipru, a bežeći od nasilnika istrčao je na kolovoz i automobil marke "ford" kojim je upravljao vozač (30) pokosio ga je. Njegovi najmiliji i dalje žale za njim, a sada su u znak sećanja podigli i spomen-ploču na mestu gde je stradao na Kipru.

Iako se prvobitno tog 30. septembra prošle godine na lokalnim portalima pojavila vest da je mladić iz Srbije stradao u saobraćajnoj nesreći, istragom je utvrđeno da je ubijen. Naime, Srbin se navodno, neposredno pre stradanja posvađao u klubu sa devojkom, a kada je izašao iz paba prvo ga je pretukao muškarac (40), da bi prebijanje mladića nastavio drugi nasilnik (35) kojim je takođe bio u lokalu i video koškanje i svađu među partnerima. Bežeći od batinaša, izleteo je na ulicu i udarila su ga kola, i to tako jako da su ga vukla nekoliko metara sve dok vozač nije primetio. Od zadobijenih povreda je preminuo, a osumnjičeni su tada privedeni.

WhatsApp Image 2024-10-22 at 12.26.20_5ddce72b.jpg
Društvene Mreže Porodica i prijatelji na mestu stradanja otvorili spomen-ploču

 - Godina prođe, a bol ne prolazi. Ne daju te Mare oni u čijem si srcu - napisao je Markov otac na Fejsbuku na godišnjicu stradanja, da bi nakon toga nedavno objavio i da su otkrili spomen ploču u Limasolu gde su uz sveštenika održali pomen. 

- Zahvaljujem se brojnim ljudima koji su nam zahvaljujući ljubavi prema tebi davali podršku i ulivali snagu da preživimo ove teške dane. Zauvek si sa nama, volimo te i dalje najviše na svetu. 

Ispod ove objave samo su se nizali tužni komentari.

WhatsApp Image 2024-10-22 at 12.26.19_95f025c9.jpg
Društvene Mreže Potresni prizori na mestu stradanja

 - Sunce babino, ne damo te mi. Ti si sa nama uvek. Neka ga anđeli čuvaju - piše u komentarima. 

Pa da podsetimo, kako su prenosili lokalni mediji, Mihajlović je kobne večeri besno napustio pab u kom je bio sa devojkom, a nakon svađe sa njom navodno, izašao je napolje, kako bi prošetao trotoarom uz obalu. Dok je šetao prišao mu je prvo muškarac (40) i snažno ga udario u grudu, bacivši ga na trotoar. Mihajlović je pokušao da pobegne, ali ga je osumnjičeni još jednom udario i oborio na pod. Napadač je zatim otišao, ali se ubrzo pojavio drugi muškarac (35) koji je nastavio da bije Srbina. Mihajlović je onako dezorjentisan od batina pokušao da pobegne i tada je istrčao na kolovoz. U tom trenutku neprilagođenom brzinom na njega je naleteo automobil koji ga je od siline udarca vukao za sobom nekoliko metara.

Lokalna policija obavila je uviđaj, a vozač koji je udario Srbina je ispitan i alko-testiran, a nakon negativnog nalaza pušten je na slobodu. S druge strane batinaši su pobegli, ali je tuču snimila nadzorna kamera i oni su nakon dva dana lišeni slobode. 

Kako su ranije izveštili lokalni mediji, obdukcija mladića pokazala je da je on imao tešku povredu mozga, kao i višestruke telesne povrede koje su bile pogubne za njega.