Stefan Radulac, koji je optužen da je bio pripadnik kriminalne grupe nekadašnjeg vođe kruševačkog klana Zorana Jotića Jotke danas je u Specijalnom sudu u Beogradu najavio da počinje štrajk glađu zbog "neudobnog kreveta u novoj pritvorskoj ćeliji u koju je prebačen pre pet dana". Za reč se javio i Jotić, koji je, takođe žaleći se na uslove u pritvoru, zapretio da će da prebije cimera.

- Pre pet dana su me premestili u novu ćeliju gde je na krevetu dušek debljine tri centimetra. Ja ne mogu da spavam. Tražio sam nove kocke za krevet i obećali su da će da mi daju, ali još nisu doneli. Od danas počinjem štrajk glađu, bolje uslove su imali u logoru Aušvic - rekao je Radulac, koji je inače u međuvremenu osuđen i zbog toga što je u pritvoru zašiljenom četkicom pokušao da ubije drugog pritvorenika.

1202.jpg
Printscreen Hapšenje Jotića

Za reč se javio i Jotić, koji se požalio da su mu cimeri u sobi "matori".

- Niko mi nije došao na boravak pet meseci, sad su mi ubacili matorog. Zajedno imamo ukupno 250 godino. Ljudi kašlju, svašta rade, ovog matorog ću da izubijam čim se vratim u ćeliju. Zagušljivo je, nema vazduha, prljavo je, maltretiraju nas umesto da pošalju nekog mladog da može da se sagne i oriba ćeliju - žalio se Jotić danas sudskom veću, posle čega im je sudija objasnio da prvo moraju da se obrate upravniku zatvora, a da ukoliko on ne odgovori, traže pomoć od sudje za izvršenje.

Inače, u sudnici je danas kao svedok saslušana Violeta Jovanović, supruga nekadašnjeg Jotićevog saradnika Nenada Jovanovića, a pre njenog ulaska u sudnciu sudija je upozorio Jotića da se ponaša pristojno.

- Kad sam ja bio nepristojan - odgovorio je pitanjem Jotić sudiji i svedokinju nazvao mučenicom.

I tokom svedočenja Nataše Jovanović, koja je svedočila o trasakcijama i poslovima koje je Jotić imao s njenim suprugom, poznatom po nadimku Mali Bidža, sudija je nekoliko puta opominjao optuženog da je ne vređa i ne dobacuje.

- Nemojte samo novčano da me kaznite, ja nemam odakle da platim. Opljačkan sam - dobacio je Jotić.

Nenad Jovanović zvani Mali Bidža je, podsetimo, bio je uhapšen sa Jotićem i njegovom suprugom Violetom 2019. godine zbog sumnje da je prao novac, a u međuvremenu je pravosnažno osuđen. Podsetimo, osim za pranje novca, grupa se tereti i za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6. juna 2018. Kao direktni izvršilac optužen je Stefan Radulac.

U sudnici su danas pušteni i prisluškivani razgovori, snimljeni u Jotićevom automobilu, a na kojima se čuje razgovor Jotića i optuženog Igora Gajića o tome gde se skriva Radulac.

Jotić je, podsetimo, u pritvoru bio od akcije Sablja 2003. do 2018. kada je izašao iz zatvora u kom je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen kao vođa takozvane "kruševačke grupe", koja se teretila za reketiranje privrednika u Rasinskom okrugu, kao i zbog davanja mita sudiji Vrhovnog suda.

Njegova odbrana danas je sudu predložila i da mu ukine pritvor, ali će sudsko veće odluku saopštiti na sledećem suđenju koje je zakazano za 6. novembar.