U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Dragan M. (51) iz Leposavića i Dimitrije Š. (31) iz Bačke Topole zbog sumnje da su 20. oktobra neovlašćeno radi dalje prodaje obavili kupoprodaju oko 34 kilograma opojne droge kanabis.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

- Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Draganu M. i zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke - saopšteno je iz tužilaštva.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Postoje osnovi sumnje da je 20. okrobra na jednom parkingu na Novom Beogradu Dragan M. iz svog automobila marke “Mercedes” kosovskih registarskih oznaka izvadio i predao Dimitriju Š. crnu sportsku torbu u kojoj se nalazila opojna droga kanabis upakovana u 23 vakum paketa ukupne težine 16.984,53 grama, a koju je Dimitrije Š. preuzeo i smestio u prtljažnik vozila “Volkswagen Golf 7”, gde je i pronađena prilikom pretresa - navodi se iz tužilaštva.

Takođe u “Mercedesu” kojim je upravljao Dragan M, kako se dodaje, u ručno prepravljenom prostoru – specijalnom izrađenom “bunkeru” ispod suvozačevog sedišta pronađeno je 19 vakum paketa u kojima se nalazilo 9.959,75 grama opojne droge kanbis, zatim na zadnjem sedištu devet vakum paketa sa 4.977,38 grama kanabisa i još dva vakum paketa sa 999,51 gramom kanabisa na suvozačevom sedištu.

U vratima suvozačevog sedišta pronađen je paketić sa 0.19 grama kokaina. Kod Dragana M. je pronađen i oduzet novac u iznosu od 1000 evra, dok je kod Dimitrija Š. pronađen i oduzen novac u iznosu od 17.400 dinara.