Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je po poternici Srbije koja ga tereteti za tri ubistva i pet pokušaja ubistava uhapšen u petak u Barseloni, planirao je da uhapšenog pripadnika klana za kog je verovao da je pristao na saradnju sa crnogorskim istražiteljima otruje botoksom!

Podsetimo, pripadnici grupe koji se dovode u vezu sa ubistvom Aleksandra Šarca u oktobru 2020. u Tržnom centru "Ušće" uhapšeni su u januaru 2021. u Budvi zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Marka Ljubiše Kana. Kako su pripadnici vračarskog klana saznali preko Radoja Zvicera, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da je uhapšeni Strahinja Savić navodno istražiteljima otvorio kriptovani telefon i ispričao sve što zna o krivičnim delima, odlučili su da ga ubiju cijanidom u pritvoru u Bijelom Polju, navodi se u optužnici Javnog tužilaštva za organizoani kriminal. Otrov su mu, navodno, stavili u vruće pečenje koje su dali njegovoj rođenoj sestri da mu odnese u paketu. Cijanid, međutim, nije delovao zbog čega je Vušović pretražujući internet, kako se navodi, pronašao delotvorniji otrov.

Našli doktora: "Radio je u Zabeli"

Optuženi Nedeljko Todorović, kako se navodi u optužnici, predložio je Vušoviću da on kontaktira doktora "koji je nekada radio u zatvoru Zabela, ali je dobio otkaz" da im pomogne da pronađu najdelotvorniji otrov.
Todorović: Video sam se sa doktorom, nisam mu otvarao karte do kraja, a sam video da hoće, ali ne zna šta konkretno. Prvo hoću da se dogovorim sa tobom šta i kako.
Vušović: Neka nam da ideju kako najbolje da otrujemo, kaži mu da nam treba savet i stručno mišljenje.
Todorović: Cijanid je težak za rukovanje. Zvaću ga sutra da kaže svoju cenu i da nam pripremi, spakuje, a da mi odnesemo.
Vušović: Taj "botulin" je najbolji.
Todorović: Jedna mrva može 9.000 ljudi da otruje.
Međutim, u martu 2021.Todorović je obavestio optuženog Luku Cerovića da ne može botoks da se koristi kao otrov jer je to već rastvoreni "botulin", i da ipak treba cijanid, ali da će "doktor da ga spremi u hranu da ne ispari".

Čitao i istraživao

Pre nego što je Vušović pronašao "delotvorniji otrov", preko Skaja su raspravljali kako je moguće to da pet grama cijanida nije ubilo Debelog, kako u međusobnoj komunikaciji zovu Savića.

- Možda ovaj zna naše metode. Cela je boca bila na kilogram mesa, to bi dva tigra ili lava obalilo. Jel moguće da testiraju hranu? - pitao je, kako se navodi, jedan od optuženih, Danilo Tešić, muškarca koji nije identifikovan i koji mu odgovara da u pritvoru u Bijelom Polju ne kontrolišu hranu koja se donosi na otrov, uz opasku da "niko tamo ne sumnja da takve ideje uopšte postoje".

Nikola Vušović, potom ih obaveštava da je čitao i istraživao i došao do zaključka da su napravili grešku jer je pečenje bilo vruće kada je ubrizgan cijanid i da ga je toplota apsorbovala.

Vušović: Najeo se pečenja, lepo mu je bilo, a ništa nije osetio jer je isparilo. Ovo nam treba, "botulinum toksin". Razmišljam da preko nekog doktora to nađemo, ili hemičara. To je najjači otrov na svetu, cijanid je k...c, jeste opasan, ali su sve to testiranja na životinjama. Zanima me jel se taj "botulinum toksin" primenjuje u farmaceutskoj industriji, da ga nisu osiromašili. Znači, liže prste, pojeo sve i smeje nam se, a onaj ker je umro (testirali cijanid na psu), ali su mu dali posle 15-20 minuta na hladan ćevap.

4156.jpg
Kurir, Damir Dervišagić, Antonio Ahel/ATAImages Kačarević prego supruge Tamare pokušao da nabavi otrov

Ne pitam šta košta

Vušović potom šalje sliku i tekst na engleskom o tome da je "botulinum" smrtonosan i da su to oružje napravili nacisti. Potom, kako se navodi, kontaktira pripadnika klana Nikolu Kačarevića, da preko supruge, starlete Tamare Đurić pokuša da nabavi otrov.

Vušović: Treba da se nabavi nešto, ako je Tamara dobra sa nekim doktorom plastičnim hirurgom, platiću, ne pitam. "Botolinum toksin", to se koristi za botoks. Treba da nije prerađeno, ne pitaj svakog. To je najjači otrov koji postoji, pitaj nekog od poverenja, to je za Debelog.
Kačarević: Ona je dobra sa dosta njih. Mislim da ću nabaviti. Pitao sam Tamru, kaže da su to ampule.
Vušović: Mora da bude čisto, ne sme prerađeno, kapiraš šta kažem?! Ti nabavi, mi ćemo da testiramo.
Kačarević: Da, da, mogu da nabavim, ne mogu baš tako da pitam. Sutra zovem, ako ima uzeću, ako ne videću na još jednoj strani, al ako neko može, može ona.
Međutim, kako proizilazi iz njihove prepiske sa Skaj aplikacije, Kačarević nije uspeo da nabavi otrov.

Spremali likvidaciju Kačareviću

U februaru 2021, pošto su vođe vračarskog klana saznale da je jedan njihov uhapšeni pripadnik progovorio u crnogorskoj policiji, Vušović i optuženi Dario Đorđević dopisuju se o tome kako ih isti scenario čeka i u Beogradu "ako ne ubiju Nikolu Kačarevića", kog zovu Sosa.
Vušović: Nađite neku kuću pa da ga navuku tu, i da, tu nema druge.
Đorđević: Smisliću sve, mislim da je gotovo, sve će da nas dignu.
Vušović: Šta drugo da radimo, plašim se da će Sosa da propeva.

 BONUS VIDEO

Kurir/M.S. Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića