Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je optužnicu protivAldine L.A. (39), osumnjičene za brutalno ubistvo svekrve B. L. (66), koje se dogodilo u selu u blizini Sjenice krajem maja ove godine kada joj je presudila nožem i to sa više udaraca.

- Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Novom Pazaru na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj Aldini L. A. se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo - piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

bajra-lakota.jpg
Sandžak Danas Ubijena žena

Podsećanja radi, cela drama odigrala se 28. maja kada je osumnjičena Aldina, prema navodima optužnice, u njihovom porodičnom domu nožem zadala smrtonosne povrede svojoj svekrvi. Aldina je nakon napada pobegla sa lica mesta, onako krvava krila se u okolini, pešačila je, misleći da će uspeti da se izvuče nakon ubistva. međutim, policija je ubrzo pronašla i uhapsila je u Užicu već narednog dana. 

- Tužilaštvo je predložilo produženje pritvora osumnjičenoj zbog težine krivičnog dela i mogućnosti bekstva - naveli su dalje. Inače, optužnica za ovo krivično delo predviđa kaznu od najmanje 10 godina zatvora, a maksimalno doživotnu kaznu.

Kako smo ranije pisali, ovaj nezapamćeni zločin potresao je tada sve meštane sela kod Sjenice.

- Porodica već neko vreme ima problema, ali ovo je nezapamćeno u našem mestu. Naime, sin ubijene i njena snaja su u procesu razvoda. Međutim, sumnja se da je sada svađa snaje i svekrve eskalirala verovatno zbog toga, Aldina je krivila svekrvu za razvog. Nakon žučne svađe snaja je dograbila kuhinjski nož i navodno, nekoliko puta izbola sverkvu u porodičnoj kući. Svi smo zaista zatečeni, ne znam šta bih rekao - rekao je ranije jedan od komšija.