BEOGRAD - Odlukom nekih loših ljudi odlučeno je da moj klijent prati suđenje u ovako lošem stanju i iz tog razloga ja neću danas svedocima postavljati pitanja, iako sam imao spremna. Želim da moj klijent što pre ode kući da ne bi, ne daj Bože, izdahnuo ovde.

Ovim rečima je Zoran Jakovljević, branilac Miroslava Aleksića, reditelja i vlasnika škole glume obrazložio oz kog razloga neće da ispituje dva svedoka koje su inače ostale pri svemu što su dosad rekle na saslušanju u nadležnom tužilaštvu.

Današnje ročište Miroslavu Aleksiću, koji se tereti da je seksualno uznemiravao i silovao polaznice svoje škole, među kojima su neke bile i maloletne održano je danas u Višem sudu u Beogradu.

Prvo je za govornicu izašla svedok S. Z. ali je navela da ostaje pri svemu što je do sada rekla, a za njom je za sudsku govornicu izašla N. K. sa istim odgovorom, a branilac okrivljenog Aleksića je na pitanje predsednika sudskog veća ponovio da nema pitanja za svedoke.

- Iz istog razloga neću postavljati pitanja svedoku. Ne želim da mrcvarim klijenta koji je u lošem stanju. I to će biti stav odbrane a oni neka vide šta će dalje - rekao je Jakovljević koji je imao i zamerku da su na prethodnim ročištima dva svedoka bila u publici i slušala glavni pretres iako to nije dozvoljeno.

Svedok N. K. na pitanje sudije da li je poznavala neku od devojaka koje su prijavile Miroslava Aleksića navela je:

- Nisam, ja sam dosta starija od svih njih i nisam imala nikakav kontakt s njima. Odlučila sam da budem svedok zbog svog ličnog iskustva u toj školi u koju sam išla od septembra 1997.do maja 1998.godine.

Okrivljeni Aleksić dolazi u Viši sud u Beogradu u pratnji advokata Zorana Jakovljevića

Kurir Dolazak učitelja glume Miroslava Aleksića u sud

Sudija Zoran Božović pitao je okrivljenog Miroslava Aleksića da li ima nešto da pita svedoka N. K., on je naveo da nema.

- Ne znam o čemu svedoči ovaj svedok, tako da nemam pitanja - rekao je Aleksić.

Suđenje je potom odloženo, a naredno ročište zakazano je za 26. novembar kada se očekuje saslušanje drugih svedoka.

Kurir.rs/B. Travica