Nikola Filipović (31) odbegli pripadnik vračarskog kriminalnog klana, koji je uhapšen u Barseloni, ima podeblji kriminalni dosije, a osim u Srbiji, za teška krivična dela tereti se i u Austriji i u Španiji.

Kako je danas saopštila španska policija, lisice na ruke stavljene su Nikoli Filipoviću, pripadniku vračarskog klana.

Hapšenje Nikole Filipovića u Barseloni Autor: X@policia

- U Barseloni je uhapšen najbliži saradnik vođe vračarskog klana. U Srbiji se tereti za pokušaj ubistva, u Austriji za kidnapovanje i protivpravno lišavanje slobode, a u Španiji za nanošenje povreda - stoji u saopštenju španske polciije koja je objavila i snimak hapšenja begunca iz Srbije.

Na snimku se vidi kako inspektori vode Filipovića sa lisicama na rukama, dok je lice sakrio kapuljačom. 

Podsetimo, danas je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP i FAST tima Republike Srbije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u koordinisanoj akciji sa španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom i policijom Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima Evropola, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, uhapsili Nikolu Filipovića (31), u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

- Nikola Filipović se osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom organizovane kriminalne grupe učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara - izjavio je Dačić.