Suđenje bivšoj državnoj sekretarki Dijani Hrkalović za trgovinu uticajem, kao i nekadašnjem načelniku Policije uprave Novi Sad Miloradu Šušnjiću i bivšem načelniku za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću, okončano je u Specijalnom sudu i iznošenje završnih reči pred presudu zakazano je za 5. decembar.

- Pošto budu iznete završne reči, sudsko veće zakazaće izricanje presude - potvrdio je sagovornik Kurira.

Dijanu Hrkalović, podsetimo, tužilaštvo tereti da je 2018. načelniku Milenkoviću naložila da ne postupi odmah po nalozima sudije i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi rezultat obrade mobilnog telefona Veljka Belivuka, koji se tada sumnjičio za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

Takođe se tereti da je Šušnjiću nakon podnošenja krivične prijave biznismena protiv Darka Eleza tražila da se Elez formalno stavi na mere, kako ni jedna druga policijska uprava ne bi mogla da ga prati ili prisluškuje.

Troje optuženih, podsetimo, tokom suđenja je negiralo navode optužnice u kojoj tužilaštvo traži da Dijana Hrkalović bude osuđena na pet, Milenković godinu a Šušnjić dve godine zatvora.