Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom saobraćajne nesreće na Novom Beogradu u kojoj je teško povređen dečak (9).

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Povodom predloga Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora prema uhapšenom M.M. (34) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i prema uhapšenom S.J. (22) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i krivično delo krivično delo Nepružanje pomoći, o kojim predlozima je javnost već obaveštena, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se okrivljenom M.M. i S.J. određuju pritvori u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U daljem toku krivičnog postupka javni tužilac će ispitati svedoke, doneti naredbe za saobraćajno-tehničko i medicinsko veštačenje i preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja na zakonu zasnovane odluke.”, piše u saopštenju tužilaštva.

Bio pod dejstvom alkohola i droge

Podsetimo, osumnjičeni za niz prekršaja koje je počinio na putevima Novog Beograda kada je udario dečaka i naneo mu povrede opasne po život, Miladin M. (34) saslušan je danas pred tužiocem, a kako Kurir saznaje, on je rekao da priznaje da je prošao kroz crveno svetlo, ali da dete uopšte nije video!

Inače, kako dalje saznajemo, osumnjičeni je bio i pod dejstvom alkohola kada mu je izmereno 1,33 promila alkohola u organizmu, ali i pod dejstvom kokaina, što je naknadno utvrđeno i za suvozača crnog "audija".

Kurir.rs

Bonus video:

00:20
Kombi pregazio dete na Karaburmi Izvor: Kurir