B. D. (46), koji je bio uhapšen zbog sumnje da je u selu u okolini Boljevca u septembru ubio Simu Balaševića (90), bivšeg vlansika poznate kafane, izvršio je suicid u kupatilu sobe u kojoj je bio smešten u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu u koju je bio upućen zbog psihijatrijskog veštačenja po odluci Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, nezvanično saznaje Kurir.

Naš izvor kaže da je B.D. i ranije više puta pokušavao suicid. Inače, osumnjičeni je i kao maloletnik robijao zbog ubistva koje je počinio. 

- Novi zločin je počinio u noći između 8. i 9. septembra u kući žrtve u selu Bogovina. Starca je vezao za stolicu i mučio kako bi mu ovaj rekao gde drži novac i dragoicenosti. Na kraju je nesrećnog čoveka i ubio. Policija je danima tragala za osumnjičenim, a uhapšen je zahvaljujući DNK tragovima pronađenim na mestu zločina. Kako je D. B. i ranije hapšen i kako njegov DNK već postoji u bazi policije, on je na taj način i identifikovan - rekao je ranije naš izvor.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nam je potvrđena informacija da je lice B.D. izvršilo juče rano ujutru suicid u SZB-u gde je upućen 7.oktobra iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Zaječaru. Oni ističu i da je zavodski lekar reagovao odmah, ali da je, nažalost, mogao samo da konstatuje da je lice preminulo. Oni su naveli da su u skladu sa zakonskom procedurom odmah obavešteni tužilaštvo i policija, koja je obavila uviđaj, a da je telo upućeno na obdukciju.