Protiv policajca Milana Z.(35) iz Policijske stanice Rakovica podneta je krivična prijava od starne MUP-a i pokrenut disciplinski postupak. On je kolega i blizak prijatelj nedavno uhapšenih policajaca Aleksandra N. (30) iz Policijske stanice Surčin i Stefana N. (30) iz Policijske stanice Rakovica.

Dušan Vlahović Policajac M.Z.
Privatna Arhiva 

Protiv Aleksandra N. i Stefana N. o kojima smo već izveštavali se vodi istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da su van radnog vremena glumili presretače na auto-putu i vozačima otimali novac. Njihov proces je u toku, a Milan Z.je pod istragom.

Na snimku, koji je dobila naša redakcija vidi se kako Milan Z. sedi za volanom „mercedesa“ i pokazuje svežanj novčanica u apoenima od po 50 evra, govoreći:

00:09
Policajac M.Z se hvali evrima Izvor: Kurir 

„Ljudi, ja ne znam što su meni dali u evrima platu?! Oni ljudi nisu normalni. Ovo je stvarno strašno!“

Kako saznajemo, Milan Z. je zajedno sa dvojicom gorenavedenih uhapšenih policajaca, upao u oči svojim kolegama iz Sektora unutrašnje kontrole jer je, između ostalog, na društvenim mrežama učestalo objavljivao fotografije iz klubova u kojima pije najskuplje šampanjce, okružen devojkama sumnjivog morala, kao i slike luksuznih automobila i novca na gomili, hvaleći se da živi na visokoj nozi. Uhapšeni Aleksandar N. i Stefan N. su mu kolege i drugovi.

WhatsApp Image 2024-10-24 at 3.59.07 PM.jpeg
Privatna Arhiva 

- Hvali se poznanstvom sa Vlahovićem i sa pojedinim damama koje se bave sumnjivim poslovima. Te fotografije su završile na grupama kod pripadnika mupa. Svi su u šoku.Pokazivao je značku policije i kad treba i kad ne treba, i govorio da je navodno načelnik jednog odeljenja policije. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i da je drugim osobama odavao službene tajne. U vezi je navodno s jednom after parti devojkom. Policija treba da utvrdi ko je ta devojka i da li se zaista bavi prostitucijom – navodi naš izvor blizak istrazi.

Milan Z. je pre dve godine dovođen u vezu sa policajkom V. D. (29), koja je u novembru 2022. osvanula na eksplicitnom snimku na kojem se vidi kako oralno zadovoljava kolegu u toaletu jedne policijske stanice. Mlada policajka sa juga Srbije je posle tog snimka privedena na radnom mestu zbog sumnje da se bavi prostitucijom. Ona je posle saslušanja puštena da se brani sa slobode.

U toku je velika akcija policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pod nazivom "Prljava značka", potvrđeno je u VJT.

(Glas javnosti)

02:09
ADVOKAT OŠTEĆENIH TVRDI: Evo kog datuma se očekuje kraj suđenja!  Izvor: Kurir televizija