Vlasnika poznatog bokserskog kluba, Dalibora Filića (40), pokušali su već dva puta da likvidiraju, međutim, kako Kurir saznaje, nakon što su juče saslušani novi svedoci, istražitelji su došli do novih podataka o izvršiocu napada - osumnjičenom M.S., ali i nalogodavcu - osumnjičenom B.K. (42).

Kako nezvanično saznajemo, muškarac koji se sumnjiči da je izvršilac napada na Filića, uhapšen je nedavno u Grčkoj, dok se nalogodavac i dalje nalazi u bekstvu! Ipak, istraga i saslušanje dva svedoka doneli su nove informacije o slučaju pokušaja ubistva boksera.

Boban Krstić.jpg
Privatna Arhiv Osumnjičeni B.K.

- Prvi je svedočio muškarac u čijem je vlasništvu rentakar agencija, s obzirom na to da je navodno osumnjičeni nalogodavac na ime svog prijatelja iznajmio automobil kojim su pratili Filića, nakon bezuspešnog napada na parkingu prodavnice u Kaluđerici kada je pucano na njega - kaže izvor Kurira.

Inače, prema našim saznanjima, između napada u Kaluđerici u mesecu junu i bombaškog napada na porodičnu kuću Filića sredinom jula, osumnjičeni za pokušaj ubistva pokušao je još jednom da ispuni svoj plan. 

- Na osnovu GPS-a i novih podataka do kojih su došli istražitelji, saznaje se da je osumnjičeni B.K. naredio svojim ljudima da prate Filića dok je boravio u Novom Sadu kod prijatelja, nakon što je preživeo pucnjavu u Kaluđerici. Međutim, kako mu ni tamo "posao" nije pošao za rukom, odlučio se da organizuje bombaški napad na njegovu porodicu, kada, na svu sreću, nije bilo povređenih - dodaje naš izvor.

Drugi svedok je muškarac kome pripada tablica koju su snimile kamere na vozilu kojim je upravljao izvršilac napada M.S., međutim, prema njegovim rečima, on nema nikakve veze sa organizovanim pokušajima likvidacije, niti poznaje žrtvu. Dodao je kratko u svom izlaganju da je registarsku tablicu izgubio i da ne zna kako je dospela kod pomenutih osumnjičenih.

13.jpg
Privatna Arhiva Osumnjičeni M.S.

Podsećanja radi, vlasnik bokserskog kluba prijavio je policiji napade, kada je najpre bio meta u junu ove godine,kada mu je na parkingu prodavnice u Kaluđerici prišao maskirani muškarac na motoru i pucao u njega. Tada je ranjen u ruku. S obzirom na to da plan tada nije uspeo, nalogodavac je očigledno nastavio da prati kretanje Filića, a za to se saznalo tek nedavno. Međutim, ono što je Filić još ranije prijavio jeste drugi napad na njegovu porodicu i njega koji se dogodio 20. jula u Vinči.Tada je nepoznata osoba na njegovu kuću bacila bombu. Tom prilikom pročinjena je šteta.

Nadležni su identifikovali B.K. kao osumnjičenog nalogodavca napada, međutim, on se i danas nalazi u bekstvu. S druge strane, s obzirom na to da je maskirani izvršilac u momentu kada je pucao na Filića na parkingu prodavnice u Kaluđerici, skinuo vizir sa kacige, policija je uspela da identifikuje i njega, a radi se o osumnjičenom M. S. kome su, kako nezvanično saznajemo, lisice stavljene na ruke u Grčkoj.

- U Grčkoj je uhapšen jedan od osumnjičenih, kada ga je grčka policija zaustavila i kod njega pronašla nedozvoljene supstance, daljom identifikacijom, utvrđeno je da se radi o licu za kojim traga srpska policija zbog napada na Filića - nezvanično saznaje Kurir.