Kevin D. (23) i Kristina N. (23), koja je navodno poreklom iz Srbije, nalaze se na međunarodnoj poternici zbog sumnje da su pre četiri dana oteli svoje dete iz bolnice u Francuskoj. Francuska policija sumnja da su trenutno u Francuskoj, a portal Nova.rs otkriva šta je dosad zna o slučaju koji je potresao javnost u Srbiji i Francuskoj.

Naime, dečak star svega 17 dana otet je iz bolnice u Parizu u ponedeljak u kasnim večernjim satima. Detetu je život ugrožen i on se u bolnici nalazio od svog rođenja, jer je rođen osam nedelja pre termina.

Vlasti u Francuskoj istakle su da su veoma zabrinute za zdravlje i život dečaka, ali su istakli da ne gube nadu da će dete biti pronađeno živo i zdravo. Oni su takođe apelovali na roditelje dečaka, da ga što pre odvedu u najbližu bolnciu, kako bi mu se pružila adekvatna nega, neophodna za život.

oteta beba francuska .jpg
Police de Charleroi 

Zašto su roditelji oteli dečaka?

Roditelji deteta, za majku francuski mediji navode da je poreklom iz Srbije, oteli su dečaka iz bolnice u glavnom gradu Francuske jer su mislili da će im dete biti oduzeto po izlasku iz bolnice.

Nadležni u ovoj zemlji istakli su da je ova odluka bila na razmatranju, ali da nije prihvaćena, međutim, zbog celokupne situacije i svega što se izdešavalo, vlasti su istakle da ukoliko dete bude pronađeno, biće odmah oduzeto starateljsko pravo Kevinu i Kristini.

Njima dvoma će zbog ovog događaja biti stavljeno na teret krivično delo otmica maloletnog lica, mlađeg od 15 godina, od strane organizovane kriminalne grupe.

Odranije poznati policiji

Jedan od razloga zbog kog se razmatralo da li će dete biti oduzeto ovom para, jeste taj što su njih dvoje odranije poznati policiji. Za Kristinu N. navodi se da je ranije imala problem sa narkoticima, te da je zavisnik od istih, dok se otac Kevin D. navodi kao pripadnik kriminalne grupe, koja je do sada počinila nekoliko zločina, među kojima je i nasilje.

Stoga, vlasti smatraju da oni nisu u stanju da se staraju o detetu.

Policija navodi da je poslednja lokacija na kojoj su viđeni roditelji hotel u gradu Mons u Belgiji.

Kada su službenici upali u sobu, pronađene su pelene i mobilni telefon, za koji se pretpostavlja da je pripadao jednom od roditelja, te su ga oni odbacili kako im se ne bi moglo ući u trag.

Ispred hotela zatečen je i automobil kojim su prvobitno oteli dete i on je zaplenjen zbog uzimanja dokaza.

shutterstock-1791830342.jpg
Shutterstock 

Koje sve uhapšen?

Prema prvim pisanjima francuskih medija, pet osoba je uhapšeno, među kojima je bilo i maloletnika.

Ove osobe su rođaci roditelja-kidnapera, a tri osobe, među kojima je i jedna maloletna, priznali su francuskim organima da su pomagali roditeljima u otmici deteta. Oni su ispričali da su pratili porodicu od kod bolnice i na njihovom putu prema Belgiji, te su se pod okriljem noći vratili ka Francuskoj, gde su boravili.

Za roditeljima je francuska policija raspisala lokalnu poternicu, koja je obustavljena kada se ispostavilo da su oni napustili državu.

Odmah je pokrenut mehanizam za akrivaciju međunarodne poternice i u ceo slučaj uključio se i Interpol.

Njihove fotografije objavljene su na svim društvenim mrežama i portalima, a vlasti apeluju da se odmah kontaktira policija ukoliko građani primete ovaj par sa bebom, koja nije bila u mogućnosti da samostalno jede.

Kurir.rs/Nova

  Bonus video:

02:45
MALOLETNIKA OTELI I PRETUKLI ZBOG NOVČANOG DUGA! Advokat Todorović za Kurir televiziju: Evo šta čeka počinioce ovih krivičnih dela Izvor: Kurir televizija