Brat i sestra, Milenka (69) i Jovan Madžgalj (60) koji su u petak zverski ubijeni u svom porodičnom domu nadomak Bijelog Polja, sahranjeni su danas na seoskom groblju. Osumnjičeni Alija Balijagić (65), robijaš i višestruki povratnik i dalje se nalazi u bekstvu, a crnogorska policija i vojska intezivno tragaju za njim. 

Nezapamćeni zločin dogodio se u petak na imanju porodice Madžgalj u selu Sokolac nadomak Bijelog Polja. Žrtve su, kako su ranije preneli lokalni mediji, svom ubici pružile utočište, topli dom i večeru pre nego što ih je zverski lišio života. Balijagić je nakon dvostrukog ubistva pobegao u nepoznatom pravcu, a lokalna policija traži ga inače, poslednjih 15 dana zbog krađe oružja. 

- Neutešna porodica Madžgalj primala je saučešće danas u kapeli Vranštici-Tomaševo od 8 do 12 časova. A brat i sestra sahranjeni su jedno pored drugog i to na groblju kod manastira Sokolac - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Mnogo smo potrešeni... Teško nam je, nekog dobronamerno primiš u kuću, daš mu svoj hleb, a on te ubije. Treba ga najstrožije kazniti. 

Potraga za osumnjičenim ubicom i dalje traga, a na društvenim mrežama vodi se žestoka poleminika kako neko može biti tako surov da ubije ljude koji su mu pomogli. 

- Mučenici, ni pošten čovek u svojoj kući ne može ostati da dočeka prirodnu smrt. Tužno i pretužno. Gospode Bože, podari im rajsko naselje, a porodici isskreno saučešće - navodi jedan od poznanika porodice Madžgalj na društvenim mrežama, dok njihov drugi prijatelj piše:

- U nemogućnosti sam da budem prisutan poslednjem ispraćaju mojih dragih prijatelja, Milanki i Jovanu, koji na kukavički neprimeren način stradaše od zlikovačke ruke, na ovaj način ožalošćenima izražavam saučešće u moje ime, ali i u ime moje porodice.

Screenshot 2024-10-27 124004 copy.jpg
Privatna Arhiva Brojne čitulje za ubijenog brata i sestru Madžgalj

 U mnogobrojnim komentarima na mrežama ispod kojih su objavljene fotografije Jovana i Milenke Madžgalj, korisnici izjavljuju saučešće svima koji su poznavali brata i sestru. 

- Večna pamjat i carstvo vam nebesko. Iskreno saučešće porodice. Ispraćeni ste danas kako i dolikuje. Mnogi su vas voleli, to se videlo koliko njih je došlo da vas isprati na večni počinak. Nastavićemo da vas volimo iako više niste sa nama - piše u jednom od mnogobrojnih oproštaja.  

Kako smo ranije preneli, porodica i prijatelji objavili su i brojne čitulje u crnogorskim dnevnim novinama gde su se potresnim porukama oprostili od njih.

- Dragi naši, vesti o vašem odlasku nije lako prihvatiti. S tugom se opraštamo od vas. S ponosom ćemo vas čuvati od zaborava. Smrt je jača od života, ali nije od ljubavi i bola za vama. Čuvaću vas od zaborava. Nismo vas mogli sačuvati od smrti, ali ćemo vas sačuvati od zaborava - piše u pojedinim čituljama.