Porodica iz Srbije doživela je nezapamćen zločin i tragediju! Devojčica (13) izbola je u petak nasmrt svoju mlađu sestru (7) u porodičnom stanu u Lajpcigu u Nemačkoj. Sestre su bile same, tvrde njihovi poznanici za Kurir, dok su njihove dve starije sestre bile u škole. Otac devojčica bio je na poslu, dok je majka boravila u Srbiji.

Zločin se dogodio u petak oko 19.15 časova u stanu u lajpciškom okrugu Klajncšoher, gde je živela porodica iz Tutina. Nakon ubistva devojčica je pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je transportovala njenu sedmogodišnju sestru, ali je ona usled zadobijenih povreda preminula u lokalnoj bolnici. 

- Porodica je iz poreklom iz Tutina, ali žive i rade u Nemačkoj. Imaju četri ćerke i nikada nije bilo problema među njima. Nikakvog nasilja da smo čuli, sasvim normalna porodica koja je često dolazila u Srbiju - kaže poznanik ove porodice i opisuje kobnu noć kada je ova porodica izgubila dve ćerke.

- Oni su tu noć izgubili dve ćerke. Jedna im je ispod zemlje, a druga u psihijatrijskoj ustanovi i to sa 13 godina. Kako su nam rekli poznanici koji žive tamo, devojčice su same bile u stanu i to nije ništa neuobičajeno, jer su i ranije same bile s obzirom da im roditelji rade.

Prema tvrdnjama poznanika porodice, majka devojčica bila je van zemlje.

profimedia-0926940314.jpg
SEBASTIAN WILLNOW / AFP / Profimedia Zgrada u kojoj se dogodilo ubistvo

 - Dve starije devojčice koje imaju 15 i 16 godina bile su u školi, dok je njihov otac radio. Majka devojčica bila je u Srbiji navodno, kako bi produžila boravišnu vizu. Ništa nije ukazivalo da će se desiti nešto ovako strašno. Postoje dve verzije, jedna je da su se njih dve igrale neke opasne igre i da su koristile noževe i da je tako došlo do ubistva, a druga je da je starije sestra nakon svađe izbola mlađu - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Devojčica koja je naudila sestri bila je cela krvava, ali je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Rekla im je navodno, da joj je sestra izbodena i da mnogo krvari. Lekari su došli i zatekli malenu devojčicu u lokvi krvi, davali su joj male šanse da preživi. Reanimirali su je u sanitetu, ali je kasnije, kako sam čuo preminula u bolnici. Nije joj bilo spasa.

Devojčica-ubica zbrinuta je u specijalnu psihijatrijsku kliniku, kako su naveli i nadležni u Nemačkoj, izveštavajući o ovom jezivom slučaju. 

- Policija je obavestila roditelje koji su zanemeli od šoka. Majci je, kako sam čuo, pozlilo kada je saznala da je ostala bez mezimice, a još veći šok usledio je kada je saznala kako je nastradala - navodi naš izvor koji je želeo da ostane anoniman. 

Pa da podsetimo, devojčica koja je naudila sestri zbrinuta je u zdravstvenoj ustanovi i nije još uvek saslušana u Javnom tužilaštvu u Lajpcigu. Kada se stvore uslovi za to, ona će biti saslušana. Istražitelji, kako su preneli nemački mediji, od petka utvrđuju sve činjenice zločina, a uzeli su i krvavo oružje koje je nađeno u stanu.