BIVŠOJ ŽENI SRPSKOG MINISTRA SUDE ZA TRGOVINU DROGOM: Marija Vuksanović u svom stanu držala spid

Facebook

Šokantno: Policija je u stanu nekadašnje supruge Slobodana Vuksanovića, koji je bio ministar u vladi Vojislava Koštunice, pronašla spid, za koji se sumnja da je bio namenjen daljoj prodaji

Marija Maša Vuksanović, bivša supruga Slobodana Vuksanovića, optužena je da je u svom stanu u Beogradu držala drogu "spid" radi dalje prodaje!

Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Kako Kurir saznaje, policija je drogu u stanu nekadašnje supruge ministra prosvete i sporta u vladi Vojislava Koštunice pronašla u novembru 2017. godine, a postupak koji je pokrenut protiv nje zbog trgovine drogom i dalje je u toku pred Višim sudom u Beogradu.

Za ličnu upotrebu

- Optužnica je podignuta i predmet je u sudu, s obzirom na to da je suđenje u toku - kratko je za Kurir potvrdila Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva u Beogradu. Sledeće ročište zakazano je za 9. jun. Osim bivše supruge nekadašnjeg ministra prosvete i sporta Slobodana Vuksanovića, optužnicom je obuhvaćen i izvesni Nebojša R. iz Republike Srpske. - Reč je o sintetičkoj drogi, amfetaminu. Marija, koja i dalje nosi prezime bivšeg supruga, pred sudom se navodno branila da smatra da to uopšte nije droga, već lek koji je njoj neophodan. Ispričala je da drogu nije držala u svom stanu da bi je prodavala, ali je priznala da je koristi i da joj treba za ličnu upotrebu - otkriva sagovornik Kurira. On tvrdi i da je Maša Vuksanović ostavila bez teksta sve u sudnici kada je izjavila da ova sintetička supstanca za nju "nije droga, nego lek"! - Pravdala se time da ona već dugi niz godina koristi amfetamin iz zdravstvenih razloga i to na preporuku lekara - dodaje naš izvor. On pojašnjava da je suđenje u toku i da količina koja je otkrivena kod nje nije velika, ali da se za sada sumnjiči da je drogu držala radi dalje prodaje. Izvor Kurira pojašnjava i da se Marija i Nebojša R. brane sa slobode i da ona nije bila u pritvoru.

Direktor muzeja

Podsetimo, njen bivši suprug Slobodan Vuksanović bio je član Demokratske stranke do 2000. godine, zatim kratko Narodne demokratske stranke, da bi od 2004. do kraja aktivne političke karijere bio član DSS. Na mestu ministra u Vladi Srbije bio je od 2004. do 2007. godine. Slobodan Vuksanović u martu prošle godine postavljen je za direktora Pedagoškog muzeja.

Advokat

Bez komentara

Advokat Dalibor Katančević, koji, kako saznajemo, brani i Mariju Mašu Vuksanović i Nebojšu R., nije odgovarao na pozive Kurira. Katančević je inače branilac i Maje Adrovac, kojoj se sudilo za pomaganje u pokušaju ubistva Milana Beka, kao i Željka Vujanovića, koji je optužen za šverc kokaina, i brojnih drugih optuženih za najteža krivična dela.

Kurir.rs / Jelena Spasić / Foto: Facebook, Marina Lopičić