GDE JE BILA ĆERKA MARJANOVIĆA?! Zoranov branilac besan posle presude: Evo zašto tvrdi da njegov klijent NIJE ubio Jelenu

Printscreen/TV Pink, Stefan Stojanović

Stefan Jokić, advokat Zorana Marjanovića, rekao je da nije mogao da sluša presudu do kraja, jer smatra da je izneseno mnoge laži.

"Probaću da ubedim javnost Srbije da Marjanović nije kriv. Mi ćemo uložiti žalbu na presudu, čim dobijemo pismeni otpravak presude. Ne postoji nijedna činjenica da smo izgubili entuzijazam. Obećavamo borbu do kraja, ovo je tek prvo poluvreme", rekao je Jokić uza TV Pink.

Jokić dodaje da će iskopirati ceo transkript sa suđenja koji će poslati svim medijima, kako bi videli da ne postoji nijedan trag koji bi osudio Zorana na ovakvu kaznu.

"Zoran u zatvoru ostaje do izjavljivanja žalbe na rešenje", potvrdio je Jokić.

Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

Komentarišući zemlju koja je pronađena na Zoranovim pantalonama, a za koju se smatra da je ista kao ona iz kanala, Jokić kaže da na njegovo pitanje da li je poznat hemijski mineralni sastav zemljišta na dan kada se dogodilo krivično delo, nisu mogli da mu daju odgovor.

"Imamo dokaze da na tragovima blata sa pantalonama, nema karakteristika koje bi ga mogle povezati sa izvršenjem krivičnog dela, da se radi samo o istom tipu zemljišta", rekao je Jokić.

On ističe da od tačke A do tačke B ima 1.700 metara. Kako kaže, Marjanović je rekao da je silazio i da je tražiio suprugu na tom terenu.

"Nije tačno da je samo on imao blato, bilo je još ljudi koji su ga imali na svojim pantalonama", tvrdi Jokić.

Dodao je da je tada bio april, da je tamo na nasipu bilo mnogo lica, igrala se utakmica na terenu koji je bio vrlo blizu.

Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

"Nije to bilo blato u meri u kojoj je navedeno. Sastav blata je svuda isti na tom podneblju", rekao je Jokić.

On kaže da su mnogi dokazi sporni, kao što je, na primer, krv na jakni. Dodaje da, ako je krvi bilo na jakni, moralo bi je biti i na pantalonama, i postavio pitanje za koje smatra da je jako bitno: Gde je ćerka bila svo to vreme?

Advokat dodaje da je Marjanović išao i na poligraf, što je, kako dodaje, isto jako bitno.

"Slažem se da je odmah trebalo uputiti patrolu, ali opet, onaj koji je došao tamo na lice mesta, video bi valjda blatnjavog i krvavog čoveka, pa bi im bilo valjda jasno o čemu se radi".

Istakao je da postoji veštačenje koje pokazuje da je Jelena ubijena u kanalu, da nije tu doneta.

"Ubica bi morao imati tragove krvi na garderobi, a Zoran je nije imao! Apsolutno nije bilo tragova krvi, pa mi nije jasno kako je mogao biti kriv za to na bilo koji način", poručuje Jokić.

(Kurir.rs/TV Pink)