ISPALJENO 11 HITACA U NOGE ORTAKA ALEKSANDRA ČABARKAPE: Novi detalji pucnjave ispred kladionice u Padinskoj Skeli

Dragana Udovičić, Printscreen/Facebook

U Padinskoj Skeli ispred jedne kladionice juče u popodnevnim časovima došlo je do pucnjave u kojoj su ranjeni A. M. (41) i V. J. (26). Kako Kurir nezvanično saznaje, A. M. je uspeo pešaka sam da odšepa do doma zdravlja u Padinskoj skeli odakle je kasnije prebačen u KBC Bežanijska kosa, dok je V. J. odvezao komšija u dom zdravlja u Borči, odakle je sa lakšim povredama transportovan u KBC Zvezdara.

Ispaljeno 11 metaka

- A. M. je tek nedavno izašao iz zatvora, a u ovom beogradskom naselju je poznat još od hapšenja koje se desilo u novembru 2009. Nedavno je izašao iz zatvora, a inače u vlasništvu njegove porodice je i autoperionica na Padinjaku - kaže izvor Kurira:

- A. M. je izrešetan po nogama sa više metaka. Ispaljeno je ukupno 11 projektila.

Komšije nam objašnjavaju da je ovaj kraj bio relativno miran do sada, odnosno nije bilo obračuna nekoliko godina unazad.

- Kada smo čuli pucnjavu i videli policiju, prvo smo mislili da su migranti u pitanju, jer ih srećemo često. Međutim, ubrzo smo saznali da je upucan komšija koji nam je svima dobro poznat - kažu žitelji Padisnke Skele.

Printscreen/Facebook 
foto: Printscreen/Facebook

Komšije otkrivaju da je A. M. problematičan od ranije, a da njihov kraj nikada nije bio bez ilegalnih poslova.

- Vidimo stalno da tu razmenjuju raznu "robu", svi se samo klonimo određenih prolaza i svega sumnjivog, a ima toga dosta ovde. Pretpostavljamo da je u pitanju bilo upozorenje, baš zbog takvih radnji. Bilo je mirno jedno vreme, ali se izgleda sve vratilo na staro - kažu nam sagovornici.

Hapšen 2009.

Takođe, oni tvrde i da ne znaju ko je mladić upucan sa A. M.

- Čuli smo da je još jedan momak ranjen. Ne znamo ko je. Moguće je da je taj drugi momak slučajno pogođen - kažu sagovornici.

A. M. je, podsetimo hapšen pre 14 godina, u velikoj akciji policije u Beogradu, Pančevu i Opovu, kada je "palo" 13 osumnjičenih za razbojništva, iznude, otmice, trgovinu drogom, oružjem i ljudima, a sumnjalo se da pojedinci na duši imaju i ubistva.

Printscreen/Facebook 
foto: Printscreen/Facebook

Kao deo iste kriminalne grupe, uhapšen je i Aleksandar Čabarkapa iz Kaluđerice koji je dobro poznat policiji, ali i javnosti.

Čabarkapa u pritvoru u Šapcu

Debeo dosije i ljubavne zavrzlame

Aleksandar Čabarkapa koji je 2009. hapšen kao deo kriminalne grupe u kojoj je bio i ranjeni A. M. poslednji put je punio stupce crne hronike 2021. kada je sa još četvoricom muškaraca, kako se sumnja, opljačkao kuću penzionera (62) u okolini Loznice.

Ubrzo je uhapšen i od tada se nalazi u pritovru. Iste godine, u maju on je osuđen na 13 i po godina zatvora zbog dve iznude i dva pokušaja ubistva prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu.

foto: Zorana Jevtić

Čabarkapa se, inače, proslavio po vezi sa fitnes instruktorkom Ljubom Pantović, a kada je ona ušla u rijaliti, stupio je u romansu sa njenom tada maloletnom ćerkom Aleksandrom Subotić, koja mu je rodila dete. Istovremeno je bio u braku sa izvesnom Klaudijom.

Ekipa Kurira