BIZARNE SMRTI U SRBIJI Torta, znak, komina: Neverovatan splet okolnosti koje su dovele do TRAGEDIJA

Nemanja Nikolić

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KURIR ISPRED ZGRADE U MIRIJEVU GDE SU SINOĆ PRONAĐENA DVA BEŽIVOTNA TELA: Bila su u fazi raspadanja, sumnja se na OVAJ uzrok smrti  kurir televizija

Slučaj smrti starijeg muškarca iz Kragujevca, koji se najeo, napio i uzeo tabletu za potenciju koja je godinama zabranjena na našem tržištu, šokirala je javnost u Srbiji. Ovaj slučaj podsetio je na niz drugih bizarnih smrti u Srbiji, koje su dokaz kako nekad neverovatan splet okolnosti, gruba greška i nepažnja, pa i čist baksuzluk, mogu da dovedu do tragedija.

Jedna takva bizarna smrt dogodila se nedavno u hotelu u centru Kragujevca, a veče koje je trebalo da bude za priču, završilo se katastrofom. Stariji gospodin, rešio je da se proveseli, popio je dosta alkohola i pojeo dosta hrane, što već samo po sebi nije preporučljivo na ovim visokim temperaturama. Lud provod hteo je da završio intimnim susretom, pa je, zbog godina i popijenog alkohola, odlučio da uzme sredstvo za potenciju, koju je nabavljao iz nepoznatog, prilično sumnjivog izvora, a ne legalnim putem.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Navodno je to već ranije radio, ali ovog puta, srce nije izdržalo. Umesto da to bude noć za pamćenje i prepričavanje, završilo se pozivom Hitnoj pomoći čija je ekipa mogla samo da konstatuje smrt.

Skoro istovremeno, na drugoj strani Srbije dogodila se još jedna smrt. U pitanju nije bilo ni rizično ponašanje, ni bahanalije, bila je to neverovatan nesrećan slučaj. Radnik lokalne „Elektrodistribucije“ star 45 godina, ulazio je u porodičnu kuću u Medveđi, kada je osetio bol na vratu.

Iako na pragu kuće, čovek se srušio i izdahnuo, a da čak nije uspeo ni da pozove Hitnu pomoć.

Ispostavilo se da ga je ubo stršljen, i to za vrat, što je doprinelo brzom širenju otrova. Nije poznato da li je nesrećni radnik preminuo usled alergije ili uboda stršljena, ali je stradao na kućnom pragu.

U Perlezu je muškarac poginuo na potpuno bizaran način. Naime, on je bio na suvozačkom mestu kada su on i njegov drug sleteli sa kolovoza na putu Perlez – Knićanin.

Sa kolovoza je sleteo S. T. a kroz prozor je u tom trenutku, verovatno da bi video gde su, provirio Ž. V.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Suvozač nije primetio saobraćajni znak u koji je udario glavom, što je bilo kobno.

Nesrećni suvozač prebačen je u Klinički centar Vojvodina, ali je posle nekoliko sati preminuo usled zadobijenih povreda.

Svi znaju da alkohol može da bude opasan, pogotovo ako neko sedne u automobil pijan, ali koliko alkohol može da bude opasan i van vozila, pokazalo se u junu 2022. godine u selu Dragovac u blizini Bojnika.

Meštanin S. R. (50), bio je pravi domaćin, a kao pravi domaćin, pravio je i svoju rakiju. Proces proizvodnje jednog od najpoznatijih srpskih brendova je dugotrajan i naporan. U veliko bure se stavlja voće, koje fermentira i pravi se takozvana komina. S. R. se popeo na bure od 200 litara puno komine, verovatno da promeša sadržaj i pekontroliše dokle je odmakao proces.

Nekako je izgubio ravnotežu, da li ga je miris alkohola opio, tek domaćin je završio u plastičnom buretu, sa glavom u komini i udavio se.

Ponekad je dovoljan, bukvalno, jedan pogrešan korak pa da se život promeni iz korena, da se pripreme za slavlje pretvore u tragediju.

To se upravo dogodilo 22. februara ove godine u Bujanovcu. Bračni par iz Vranja došao je u privatnu poslastičarsku radnju kako bi naručio torbe za porodično slavlje. U pitanju su bili stariji muškarac i žena. Oni su se popeli na sprat kuće koja nije bila dovršena, kako bi pregledali torte.

Posao je bio dogovoren, sve je završeno, ali je pri izlasku iz sobe u kojoj su bile torte, žena je skrenula na pogrešnu stranu i pala kroz otvor kod stepenica koje nisu bile obezbeđene, jer kuća nije bila dovršena. Nesrećna žena je još davala znake života kada je dovezena u bolnicu u Vranju, ali je tamo preminula uprkos svih napora lekara.

Kurir.rs/Nova