"SEĆANJA NA MINETA ŽIVEĆE ZAUVEK" Tragično nastradao pre godinu dana, sada mu posvetili mural: Kao da je tu sa nama (FOTO)

RINA

Navršilo se godinu dana od kada je tragično nastradao Miladin Mine Arsenijević (1996) iz Kloke kod Topole. Ovaj mladić bio je fudbaler seoskog kluba u mestu gde je i odrastao a njegova porodica i brojni prijatelji u znak sećanja na njega oslikali su mural upravo na zgradi gde su i prostorije FK „Borac“.

RINA 
foto: RINA

- Miladin je bio strastveni igrač i veran svom klubu do kraja života, mogao je da ide dalje da se bavi profesionalnim fudbalom ali nije, jer je voleo svoj klub i Kloku. Ovaj mural je u njegovu čast i samo mali pokzatelj da će sećanje na njega živeti zauvek, rekla je za RINU Marija Arsenijević Blagojević.

RINA 
foto: RINA

Ona dodaje da su izradi murala su učestvovali ljudi koje je on voleo i koji su njega voleli a ideja je potekla od njegove najbolje prijateljice.

- Za realizaciju sam bila zadužena ja uz veliku pomoć brojnih prijatelja. Najpre smo sredili ceo prostor oko terena i zgrade a potom i zid da bi mural mogao da se uradi, izbetonirano je ispred mirala u cilju da tu stavimo klupe, sto da bude momorijalni park u njegovu čast, tu će moći da se sedne, predahne i odmori“, rekla je Marija.

Društvene Mreže 
foto: Društvene mreže

Ona ističe da je mural toliko dobro urađen da svako ko je zastao pored murala imao je osećaj da je Mine i dalje tu sa njima.

Podsećamo, Miladin je tradično nastradao u mestu Žabari u saobraćajnoj nezgodi koja se desila 10. jula 2023. godine.

Kurir.rs/RINA

Preneo: R.J.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Oslikan mural u ulici gde je nekada živeo Ervin Čelahmetović  RINA/Privatna arhiva