BUDITE SAVESNI, ODGOVORNI I STRIKTNO POŠTUJTE SAOBRAĆAJNE PROPISE: MUP Srbije uputio apel vozačima koji se spremaju na put!

čitalac Kurira

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se od početka letnje sezone, od 1. juna do 21. jula, na putu Užice - Borova Glava dogodilo 13 saobraćajnih nesreća u kojima je poginula jedna osoba, sedam je zadobilo teške, a 16 lakše povrede. Tokom letenje sezone prošle godine, na istoj deonici dogodilo se 29 saobraćajnih nesreća u kojima su tri osobe poginule, dok je 12 ljudi zadobilo teške, a 30 lakše povrede.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom sezone godišnjih odmora, kada je saobraćaj najintenzivniji na svim putnim pravcima, pripadnici Policijske uprave u Užicu svakodnevno će obavljati pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nesreća s poginulim i povređenim.

- Koristimo priliku da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i savesno i striktno poštuju sve saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge. S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, posebno apelujemo na vozače motornih vozila da na put kreću odmorni i da prave česte pauze kako bi se osvežili i provetrili vozila - saopšteno je iz MUP Srbije.

(Kurir.rs)