NALOŽENA OBDUKCIJA I TOKSIKOLOGIJA NOVOROĐENČETA! Oglasilo se tužilaštvo povodom slučaja PORODILJE SA VRAČARA

Petar Aleksić

Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sinoć je obavio uviđaj na licu mesta u stanu gde je pronađeno telo novorođenčeta, čija je majka hospitalizovana u GAK Narodni Front i nalazi se u teškom stanju.

Naloženo je da se obavi obdukcija sa toksikologijom tela novorođenčeta, koja treba da utvrdi uzrok njegove smrti. Majka je zadržana u bolnici radi neophodne operacije.

Petar Aleksić 
uviđaj u toku na vračarufoto: Petar Aleksić

Kako smo ranije izveštavali, porodilja M. M. (39) juče se oko 18.30 sati javila lekaru gde je, navodno, navela da se porodila i da je dete bacila u kontejner. Nakon toga, opet je promenila iskaz inspektorima i navela "da se porodila i da je telo novorođenčeta u stanu u ulici Kneginje Zorke na Vračaru." Pripadnici MUP-a došli su u stan gde je pronađeno mrtvo novorođenče, koje je zatim odvezeno na obdukciju na Institut za sudsku medicinu. A u stanu na Vračaru policija je zajedno sa dežurnim tužiocem nadležnog tužilaštva satima vršila uviđaj.

Žitelji zgrade na Vračaru koja je sinoć satima bila blokirana rekli su ranije za Kurir, da je porodilja došla u njihov komšiluk sama pre nekih 15 dana. Kako su zatim naveli, videli su je svega nekoliko puta i teško se kretala s obzirom da je imala "stomak do zuba". Porodica koja je vlasnik stana pre mesec dana, prema njihovim tvrdnjama, izdala je stambenu jedinicu.

Petar Aleksić 
uviđaj na vračaru trajao satimafoto: Petar Aleksić

- Taj stan je bio za potrebe "stan na dan", ali se ta žena doselila pre 15 dana. Viđali smo je uvek samu, nismo znali odakle dolazi i da li ima nekog bližnjeg - rekli su žitelji zgrade i dodali da su se jako uznemirili kada su čuli šta se dogodilo.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ovog potresnog slučaja.