TAMARA ZVICER NA UDARU CRNOGORSKE POLICIJE: Protiv žene šefa kavačkog klana podneta krivična prijava, tereti se za OVO delo

Privatna Arhiva, Instagram

Policija je protiv Tamare Zvicer (40), inače, supruge šefa kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera, kao i Krsta Maroša (46), Aleksandra Savića (51) i kompanije "Trpeza" iz Kotora podnela krivične prijave zbog sumnje da su gradili objekat bez dozvole!

Instagram 
Tamara Zvicerfoto: Instagram

Kako pišu Vijesti, iz UP je zvanično saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga danas podneli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv tri osobe i jedne kompanije zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje iz Krivičnog Zakonika Crne Gore.

- Naime, utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica 'Trpeza' doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z. (40) i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret, na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele - ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da su nakon izvršenog krivičnog dela i pored izdate mere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula 2023.godine, kako je utvrđeno u postupku izviđaja, prijavljeni nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici.

Privatna Arhiva, detective-info.com.ua 
Tamara i Radoje Zvicerfoto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

- Prostornim planom Opštine Kotor na predmetnim parcelama nije predviđena saobraćajnica, dve parcele su o kulturi šuma, a preostale dve parcele su namenjene za gradnju naselja. Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, iz čega proizilazi da je prilikom pribavljanja UT uslova, na kompletnoj teritoriji opštine Kotor neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nisu imali - poručili su iz UP.

Iz te institucije su kazali da se dve procesuirane osobe u evidencijama UP vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja deluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treća osoba identifikovana kao deo njihove kriminalne mreže.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična dela protiv životne sredine, odnosno građenja bespravnih objekata na celoj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima - zaključuje se u saopštenju UP.

(Vijesti)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića  Instagram