"HITAC S LEĐA NIJE UOBIČAJEN U OBRAČUNIMA NARKO KLANOVA" Advokat Roskić o ubistvu u Marbelji: Možda ga je neko GREŠKOM LIKVIDIRAO

Privatna Arhiva, Kurir Televizija

Beograđanin Saša Momčilović ubijen je ove nedelje u španskom letovalištu Marbelja.

Kako Kurir saznaje, istraga o njegovom ubistvu odvija se u dva pravca, pa se istražuju motivi da li je ubijen zbog devojke ili poslova s narkoticima. Novinarka Kurir televizije Ksenija Stojiljković uključila se u jutarnji program Redakcija i sa svojim sagovornikom donela nove detalje o ovom zločinu.

- Momčilović se nalazio na međunarodnoj poternici i jedan je od okrivljenih u postupku koji se pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu vodi protiv organizovanih kriminalnih grupa na čijem je čelu bivši fudbaler Bakić. Na drugoj strani činjenica je da u Španiji, posebno u Marbelji, postoji prema nekim podacima više od sto organizovanih kriminalnih grupa. Nekoliko je značajnih okolnosti u vezi sa ubistvom Momčilovića. Sudeći po njegovoj kriminalnoj prošlosti, logično bi bilo njegovu smrt staviti zapravo u kontekst obračuna između narko klanova. To je jedna hipoteza - rekao je advokat Radiša Roskić.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Ipak, ostavio je rezervu u vezi s motivom za ovo ubistvo.

- Smatram da je veoma značajno da je ubijen ispaljivanjem hica s leđa i to u situaciji u kojoj je veći broj lica sa međunarodnih poternica, kako iz Srbije tako i iz Crne Gore, bio prisutan na tajnoj žurci. Hitac s leđa nije uobičajen način izvršenja eliminacije ovog tipa. Pominju se mogućnosti da je u pitanju nesporazum, svađa, pa i sukob koji je proistekao povodom prisustva neke devojke, čiji identitet još ne znamo, pa će se, sasvim je očigledno, istraga voditi i u tom pravcu. Na drugoj strani pominje se i taj novčani dug sa kojim Momčilović zapravo i nema neke direktne veze. Dakle, došlo je do nesporazuma tim povodom, pa je jedan od prisutnih potegao oružje i lišio ga života - dodaje Roskić.

This browser does not support the video element.

"HITAC S LEĐA NIJE UOBIČAJEN U OBRAČUNIMA NARKO KLANOVA" Advokat Roskić o ubistvu u Marbelji: Možda ga je neko GREŠKOM LIKVIDIRAO  Kurir televizija

Kako sam kaže, skloniji je da veruje prvoj verziji, ali ističe da očekuje brzo rasvetljavanje zločina u Španiji.

- Lično, najpre bih istragu stavio u kontekst obračuna između narko grupa, ali ne bih zanemario ni druge mogućnosti. Španska policija po svim svojim specijalnostima je kvalitetna i ona će to zasigurno relevantno učiniti, pritom španska policija ima jako dobru međunarodnu policijsku saradnju, što je i logično budući da je u pitanju zemlja Evropske unije i sigurno će jedan krak te međunarodne policijske saradnje ići i prema Srbiji.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Ubistvo u selu kod Žitorađe  Kurir