POSLOVOĐA I KOSAČ POGINULI SU DANAS U "KOLUBARI" Oglasilo se tužilaštvo povodom tragedije, tela na obdukciji

Shutterstock

Muškarac Z. J. (50) rukovodilac timera i B. T. (70) poslovođa nastradali su danas u kanalu otpadnih voda Termoelektrane u Velikim Crljenima kod Lazarevca.

- Nakon obavljenog uviđaja, koji je obavio dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tuzilastva u Lazarevcu, utvrđeno je da su se dana 16.8.2024. godine utopili radnici PTP ”Agronom kop” d.o.o. Mrčić - Valjevo, Z.J. (1974) rukovalac trimerom i B.T. (1955) poslovođa, u kanalu otpadnih voda Termoelektrane u Velikim Crljenima - deponija pepela, prilikom izvođenja radova na oplemenjivanju i nezi zelenih površina i saobraćajnica u krugu naselja i postrojenja Termoelektrane - navode iz nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu i dodaju:

- Utvrđeno je da su navedeni radnici angažovani na osnovu zaključenog ugovora između navedenih preduzeća, da su nastradali radnici bili osposobljeni za bezbedan i zdrav rad, a da je do utapanja došlo iz za sada nepoznatih razloga. Izdat je nalog za obdukciju i toksikološko hemijsku analizu, kao i da se od navedenih preduzeća i preduzeća angažovanog za kontrolu bezbednosti i zdravlja na radu pribavi sva potrebna dokumentacija i da se izveštaj o navedenom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilastvu u Lazarevcu na dalje postupanje. O daljem toku postupka obavestićemo javnost.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KRITIČNO U VALJEVU: Izlila se Kolubara, najkritičnije na obalama Gradca KURIR TV  Kurir