ISTRAGA ZBOG 3 POŽARA NA SUVOJ PLANINI: Istražuje se da li su čovekovo delo, sumnja se da ih je jedna osoba NAMERNO IZAZVALA

Shutterstock

Pripadnici Policijske uprave Pirot započeli su istragu kako bi otkrili uzroke tri požara koji su u proteklih nedelju dana buktali u atuaru belopalanačkog sela Veta, na obroncima Suve planine.

- Istragom treba da se potvrdi ili odbaci sumnja da su požari delo jednog čoveka. Osnovano se sumnja da ih jedno lice namerno izazivalo. Neverovatno je da u razmaku od samo šest dana u blizini jednog te istog sela tri puta bukti vatrena stiihija, a da istovremeno požara nema ni u jednom drugom delu belopalanačke opštine - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Požar je najpre 11. avgusta buknuo iznad same Vete, a potom je 13. avgusta vatra zahvatila područje od oko 90 hektara između tog sela i auto puta Niš-Pirot. Trećim požarom, koji je izbio 16 avgusta, zahvaćeno je oko 20 hektara šume i niskog rastinja u blizini manastira Uspenja Prevete Bogorodice. Vatrenom stihijom bile su zahvaćene šume u privatnom vlasništvu. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali srećom ni jednom požaru nije bilo poovređenih lica.

U gašenju požara učestvovao je veliki broj vatrogasaca iz Pirota i Niša, radnici JP "Srbijašume" i meštani Vete.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Pozar Bezaniska kosa  Kurir