RAZBOJNICI SA SPECIJALNIM ALATOM POKUŠALI DA OPLJAČKAJU STAN! Uhapšeni na Paliluli u velikoj akciji tužilaštva i policije

Shutterstock, Nenad Kostić

B. A. (48), S. S. (42), M. A. (44) uhapšeni su pre dva dana na Paliluli zbog sumnje da su specijalnim alatima pokušali da obiju stan oštećenom M. Z. kako bi mu ukrali veću količinu novca.

- U koordinisanoj akciji Pravog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i RS, MUP, DP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminala i PU u Požarevcu dana 16.08.2024. godine, u prepodnevnim časovima u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, lišeni su slobode B.A. (1976), S.S. (1982), M.A.(1980) i sprečeni u pokušaju da specijalnim alatima izvrše obijanje stana oštećenog M.Z. i iz njega oduzmu veću količinu gotovog novca. Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađen alat za obijanje stanova, kao i vatreno oružje i municija. Dežurni javni tužilac je dana 18.08.2024. godine saslušao osumnjičene na okolnost krivičnog dela Teška krađa iz čl. 204 st. 1. tač. 1 u vezi čl. 30 i čl. 33 Krivičnog zakonika, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora prema svim osumnjičenima iz zakonskih razloga propisanih čl. 211 st.1 tač. 2 i tač. 3 Zakonika o krivičnom postupku, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na saučesnike, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo koje im je stavljeno na teret - navodi se u saopštenju nadležnog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U odnosu na pronađeno oružje i municiju RS, MUP, DP, UKP, Služba za suzbijanje kriminala, Odeljenje za suzbijanje opšteg kriminala, nakon izvršenja svih provera i utvrđivanja vrste i funkcionalne ispravnosti oružja podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.