SASLUŠANA OSUMNJIČENA ZA FILMSKU PLJAČKU BANKE NA BEŽANIJSKOJ KOSI! Tokom noći odneli čak 30 MILIONA, otkriveni NOVI DETALJI

Kurir, Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo oglasilo se saopštenjem nakon što je iz ekspoziture Poštanske štedionice na Bežanijskoj kosi nestalo više od 30 miliona dinara.

Zbog sumnje da je pomogla u krađi ove ogromne sume novca određeno je zadržavanje od 30 dana J. J. (41).

- Povodom krađe više od 30 miliona dinara iz banke i zadržavanja okrivljene J.J. (rođena 1983. godine) zbog osnovane sumnje da je u svojstvu pomagača izvršila krivično delo Teška krađa iz člana 204. Krivičnog zakonika u vezi člana 35. Krivičnog zakonika, o čemu je jasnost već obaveštena, okrivljena je saslušana od strane javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage. Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljena boravkom na slobodi uticati na svedoke i na saučesnika, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj određen pritvor u trajanju do 30 dana - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Podsećamo, pljačka je izvršena 16. avgusta u noćnim satima, a operativci kriminalističke policije su nakon pregled snimaka sigurnosnih kamera u ekspozituri i kamera u blizini banke identifikovali J.J. koja je sa najmanje još jednim muškarcem izvršila pljačku.