POSLE UBISTVA I NIZA KRAĐA I PROVALA MEŠTANI KONAČNO ODAHNULI: Bačko Petrovo Selo mirno spava, reagovali iz MUP

Privatna Arhiva

Stanovnici Bačkog Petrovog Sela tek sada se osećaju bezbedno, s obzirom na to da su njihovi apeli uslišeni i pojačana je prisutnost policijskih patrola u njihovom mestu.

Posle niza incidenata sa provalama i krađama, između ostalog i posle ubistva starije žene, kao i pokušaj ubistva mladića, građani Bačkog Petrovog Sela obratili su se Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Policija u saradnji sa stanicom u Bečeju uvela je dodatne patrole koje sada pokrivaju Selo tokom većeg dela dana, što je dovelo do smirivanja situacije. Zadovoljni smo što se situacija u Selu stabilizovala i nadam se da su problemi sa krađama, koji su godinama mučili stanovnike, konačno rešeni - rekao je meštanin Miloš Gajić za Kurir.

Kako je potom rekao, zbog straha koji je danonoćno bio prisutan među meštanima u njihovom mestu, u poslednjih nekoliko nedelja, nekoliko stanovnika je noću patroliralo selom, prijavljujući policiji svaki sumnjiv pokret, na šta su policijske snage reagovale veoma brzo.

Podsećanja radi, meštani su se dugo borili sa problematičnim mladićima, među kojima ima i maloletnika kojima očigledno niko nije mogao ništa. Poslednji događaj ih je sve dodatno uznemirio kada je dok je spavala u svom domu, ubijena njihova sugrađanka.

Borbala Peter mučki je ubijena dok je spavala, a zločin je prijavila njena rođaka kada joj je došla u posetu. Pljačkaši su kasno u noć upali u njenu kuću, prvo su se, kako smo ranije pisali, brutalno iživljavali nad ženom.

- Te večeri kada je Borbala ubijena sedela sam sa komšijom ispred kapije. Pričali smo do nekih 15 minuta iza ponoći, a u nekoliko navrata videli smo kako se dvojica mladića na motoru voze našom ulicom. Čak su u jednom i usporili dok su prolazili pored nas - rekla je jedna meštanka.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Hapšenje pet pripadnika kriminalne grupe zbog razbojništva  MUP