"MALE UBICE POSTAJU PLEN VEĆIH AJKULA!" Stručjak za bezbednost o divljanju maloletnika: HVATA ME JEZA zbog početka školske godine!

Kurir, Shutterstock

Trojica mladića, od kojih su dva maloletna, uhapšena su zbog sumnje da su u noći između 19. i 20. avgusta pretukli šesdesetčetvorogodšnjeg muškarca na Adi Ciganliji u Beogradu koji je tri dana kasnije preminuo u Urgentnom centru.

Ovaj slučaj analizirao je za Kurir Božidar Spasić, stručnjak za bezbednost koji se uključio u emisiju Puls Srbije.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Počinje za koji dan školska godina i mene jeza hvata šta će se događati, jer ovoga leta baš je bilo divljačenja tih mlađih ljudi, maloletnika - prebijanja, tuča, ubistava i tako dalje. Jednostavno postoji nekoliko tih faktora koji očito ne drže konce u svojim rukama. Pre svega tu je porodica kad su u pitanju maloletna lica, kao u slučaju prebijanja ovog čoveka na Adi Ciganliji. Očito je da je obezbeđenje tog objekta, obezbeđenje čitave Ade Ciganlije propustilo da izvrši obezbeđenje na način na koji se to vrši. Jednostavno moraju da se uključuju i drugi elementi, neke socijalne službe i tako dalje, međutim to ne možete sprečiti - rekao je Spasić i dodao:

- Ovo je ubistvo. Verovatno da su oni skočili na tog čoveka zato što im nešto nije dozvolio, međutim oni su to veče, kako govore policijski izveštaji krenuli u opštu pljačku, pa su pre ubistva ovog čoveka, prebijanja pa njegovog ubistva, zapravo opljačkali dva lokala na Adi Ciganliji. Zaboravili su da postoje kamere, a na osnovu snimaka oni su identifikovani. Naprosto neki od tih maloletnika, ne ovi, ali maloletnici će se vratitii u škole i sada prestoji veoma dubok neki rad sa njima.

This browser does not support the video element.

"MALE UBICE POSTAJU PLEN VEĆIH AJKULA!" Stručjak za bezbednost o divljanju maloletnika: HVATA ME JEZA zbog početka školske godine!  kurir televizija

- Što se tiče ovih koji su stariji, oni zapravo vrlo verovatno i vode maloletnike u takve neke operacije koje dovode do tragičih slučajeva. Tu su nadležne policije, tu je nadležno sudstvo, mere, kazne itd. Međutim sve to neće moći da da onaj rezultat koji naše društvo očekuje upravo zbog činjice da su stvari izmakle u potpunosti, rekao bih potpunosti kontroli. Da li je moguće da roditelji ova dva maloletnika nisu znali da su im deca u pola jedan noću na Adi i da upravo ubijaju čoveka? Znači čini se da su svi digli ruke od tog nasilja na ulicama, a upravo onog momenta kad izađu iz kuća, ti razbojnici, male ubice, sada vidimo,zapravo postaju plen tih ajkula velikih koje ih čekaju. Onda se stvar gubi u potpunosti.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ubica našeg policajca je bio spreman na pucanje, metak mu već bio u cevi  Kurir televizija