TAMARI ZVICER ODUZET BESNI DŽIP! Ženi odbeglog vođe "kavačkog klana" zaplenjen "audi" od 65.000 evra! Interpol tragao za vozilom

Shutterstock, Privatna Arhiva, Uprava policije

Policija Tivat oduzela je od Tamare Zvicer (39), supruge odbeglog Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana automobil marke "audi Q8" koji se potražuje od strane Interpol-a.

- Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Jug" - Odeljenja bezbednosti Tivat, su u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje delovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica, oduzeli skupocjeno vozilo visoke klase i procesuirali jedno lice iz Kotora - navode u saopštenju iz Uprave policije, a prenosi crnogroski portal Dan.

Drustvene Mreže 
tamara zvicerfoto: Drustvene Mreže

Naime, policijski službenici su u mestu Opatovo, Opština Tivat, kontrolisali vozilo "Audi Q8" proizvedeno 2023. godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljala Tamara Zvicer, a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

- Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T. Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vestačenja i razmene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim delovima vozila mehanički prepravljen i izmenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T. Z. - dodaju u saopštenju.

Proverom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19.12.2023.godine.

Uprava policije 
zaplenjeni automobilfoto: Uprava policije

- Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Tivat su od lica T. Z. prikupili obaveštenje a u toku su dalje provere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela dok je pored ovih aktivnosti protiv T. Z. podneta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Carinskog zakona Crne Gore - pojašnjavaju iz UP.

Ističu da s obzirom na to da se radi o krivičnom delu, pomenuto vozilo će od lica T. Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku.

Džip koji je oduzet od Tamare Zvicer košta nešto više od 65.000 evra.