SPLIT: Ubici Meksikanke Selene 15 godina robije!

Iako je presuda donesena motiv ubistva još uvek nije poznat, ali tužilaštvo smatra da je u pitanju seksulani motiv, dok je psihijatrisko veštačenje Mišića je utvrdilo asocijalni poremećaj, narcisoidnu prirodu i sklonost ka sadizmu

SPLIT - Sudsko veće pod predsedavanjem sudije Vladimira Živaljića osudilo je Edija Mišića (32) nepravosnažno na 15 godina zatvora za ubistvo Meksikanke Selene Masedo u avgustu prošle godine.

Tužilaštvo je u završnim rečima tražilo maksimalnih 40 godina zatvora, a osuđeni Mišić koji inače tokom suđenja nije dizao pogled po prvi put je fiksirao tužioca kada je rečeno da se radi o najbrutalnijem zločinu u poslednjih 20. godina.

Iako je presuda donesena motiv ubistva još nije poznat, ali tužilaštvo smatra da je u pitanju seksulani, dok je psihijatrisko veštačenje Mišića utvrdilo asocijalni poremećaj, narcisoidnu prirodu i sklonost ka sadizmu.

Mišićev advokat Frane Gorjanc i dalje tvrdi da njegov klijent nije počinio zločin na način kako to tvrdi optužnica.

Podsetimo, Edi Mišić je Meksikanku Selenu Masedo ubio prošlog leta na brdu Marijan iznad Splita. On je Selenu vezao lepljivom trakom i kuhinjskim joj nožem gotovo odsekao glavu. Selenu su nekoliko dana od prijeve nestanka pronašli zakopanu na Marjanu.